Man kan snyde – men man kan også blive snydt, når DR i år sender 'Gift ved første blik' på en ny måde.

DR selv er dog ikke bekymret.

'Seerne har respekt for hinanden,' lyder det.

Siden marts har DR lagt nogle af sine programmer tilgængelige på dr.dk, inden de bliver vist på tv. Det sker, fordi seerne i stigende grad ønsker at se tv på nettet, når det passer ind i deres respektive hverdag, lød det fra DR tidligere på året.

Claus Henriksen, 33, og Henriette Hansen, 29, blev gift med hinanden i premiereafsnittet af 'Gift ved første blik'.
Claus Henriksen, 33, og Henriette Hansen, 29, blev gift med hinanden i premiereafsnittet af 'Gift ved første blik'. Foto: Nicolas Cosedis
Vis mere

Man ville gøre enkelte undtagelser, hvor programmer vil blive publiceret samtidig på flowkanalerne og på DRTV.

»Det kan for eksempel være 'Den store bagedyst' eller afslutningen på en stor dramaserie, hvor vi ikke vil ødelægge oplevelsen for folk, som ser programmet på flow. Nogle programmer er kendetegnet ved, at de er bygget op til et endeligt klimaks, og hvis programmerne samtidig er så store, at det er en del af den fælles samtale, at man skriver om dem på sociale medier, eller aviserne skriver om dem, så vælger vi at publicere simultant på flow og DRTV,« sagde Peter Rosberg, publiceringschef i DR, i marts.

'Den store bagedyst' såvel som 'Gift ved første blik' er programmer, der gennem årene har fået deres eget liv på især det sociale medie Twitter.

Her diskuterer seerne ivrigt under et fælles hashtag, hvad de ser på skærmen, mens det udfolder sig.

Michael Sommer, 27, og Christina Arenholdt Nielsen, 25, blev matchet af programmets eksperter i årets sæson.
Michael Sommer, 27, og Christina Arenholdt Nielsen, 25, blev matchet af programmets eksperter i årets sæson. Foto: Nicolas Cosedis
Vis mere

Hos DR er man dog ikke bange for, at fællesskabet og magien forsvinder, blot fordi man har mulighed for at se programmet på forhånd.

»Vi er ikke nervøse for at udvande live-elementet. Langt størstedelen af vores seere vil stadig se programmerne kl. 20 – også på DRTV. Den tendens ser vi på mange af vores programmer. Selvom de lægges ud tidligere, ligger langt størstedelen af seningen i det tidsrum, de sendes på flow og lige efter. Til gengæld er der en kæmpe service i at kunne tilbyde 'Gift ved første blik' til de seere, der er klar til at starte deres tv-aften tidligere end kl. 20,« oplyser Christian Boye-Roed, publiceringsredaktør på DRTV.

Hvor langt de fleste DR-programmer bliver lagt online kl. 6 samme morgen, så venter man dog til kl. 18 med 'Gift ved første blik'.

Selvom det populære datingprogram ikke er en konkurrence i klassisk forstand, så ender det alligevel med en stor finale, hvor sæsonens 'vindere og tabere' afsløres –nemlig når parrene skal fortælle programmets eksperter, om de har tænkt sig at forblive gift, når tv-kameraerne slukker.

Heller ikke denne store afsløring vil DR gemme, så alle får den samtidig.

»Vi vil også lægge finaleafsnittet ud kl. 18,« slår Christian Boye-Roed fast.

Han er dog ikke nervøs for, at det vil ødelægge oplevelsen for dem, der har haft tålmodighed til at vente til kl. 20.

»Der er spoilers (uønsket afsløringer af handling, red.) overalt i tv-sening i dag, og vi fornemmer, at seerne er ret gode til at navigere i det. Meldingen fra vores SoMe-afdeling (Sociale Medier, red.) er, at brugerne ikke spoiler alt muligt indhold til hinanden på sociale medier, men har respekt for, at man ser programmer mere eller mindre forskudt i dag.«

'Gift ved første blik' sendes hver torsdag kl. 20 på DR1.

DR er dog tidligere blevet taget som gidsler i en mystisk sag om netop uønskede afsløringer af handlingen i et populært DR-program.

Det skete i 2016, da falske DR-profiler fyldte Twitter med reelle afsløringer af, hvem der ville ryge ud af 'Den store bagedyst' samme aften – til de hardcore fans' store frustration.

Læs mere om den sag her.