DR har nu fundet ud af, hvem der for fremtiden skal stå i spidsen for koncernens økonomi.

Og den nye direktør for økonomi, teknologi og medieproduktion har de fundet i Skatteministeriet.

Således tiltræder 42-årige Mads Diness Jensen stillingen til november, oplyser DR i en pressemeddelelse. Og han glæder sig:

»DR er en organisation med en helt afgørende rolle i det danske samfund. Det kræver, at DR har en robust økonomistyring, et effektivt produktionsapparat samt moderne og tidssvarende platforme at udkomme på.«

»De rammer glæder jeg mig meget til at være med til at videreudvikle – sammen med alle mine nye kollegaer i DR,« siger han i pressemeddelelsen.

I slutningen af juni meddelte koncernen, at Nikolas Lyhne-Knudsen efter seks år i direktørstolen ville stoppe til fordel for jobbet som administrerende direktør i Danske Spil.

Her understregede Marianne Bedsted, der er bestyrelsesformand i DR, den vigtige rolle, han havde spillet.

En rolle, som hun nu har fuld tiltro til, at Mads Diness Jensen fremover kan udfylde.

»Jeg er utrolig glad for at få Mads Diness Jensen med ombord.«

»Jeg er overbevist om, at han er den rette person til at bidrage til den fortsatte digitale og organisatoriske udvikling og fokusere på, at DR har de optimale rammer for fremover, som et moderne public service-mediehus, at bidrage til at levere i forhold til kultur, demokrati og fællesskaber,« siger hun i pressemeddelelsen.

Mads Diness Jensen er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har siden 2017 været afdelingschef i Skatteministeriet.

Privat er han gift og har to børn.