Hvem kan bedst dømme ens handlinger? Er det samfundet, politiet, dig selv eller måske din mor?

Det er spørgsmålet, som en ny dramathriller skal finde svar på i en kommende DR-serie, som vil se dagens lys 4. april.

Det skriver DR i en pressemeddelelse, hvori de også løfter lidt af sløret omkring handlingen i det nye søndagsdrama, som kommer til at hedde 'Sneengle'.

Ifølge meddelelsen kommer serien til at handle om Jenni og Salle, der bliver spillet af henholdsvis 'Vikings'-skuespillerinden Josefin Asplund og 'Gråzone'-skuespilleren Ardalan Esmaili.

Deres fem uger gamle baby forsvinder på uforklarlig vis en iskold morgen juleaftensdag uden hverken ledetråde, vidner eller motiv.

»Hvad vil det sige at være mor og så igen miste den gave eller forbandelse, som det kan føles som, når man bliver mor,« siger seriens manuskriptforfatter, Mette Heenos, som også står bag DRs kommende storsatsning 'Carmen Curlers'.

»Hvad er det for nogle følelser af håb og kærlighed, men også desperation og rædsel, der knytter sig til forældrerollen, og hvor kan de følelser ultimativt føre dig hen? Det er nogle af de underliggende relaterbare temaer, som serien undersøger, mens alle leder efter den forsvundne baby,« fortsætter hun.

Det er ikke kun forældreparret, der søger efter sandheden i 'Sneengle', skriver DR i pressemeddelelsen.

Det gør sygeplejersken Maria (Maria Rossing, blandt andet kendt for 'Bedrag', 'Livvagterne' og 'Bedre skilt end aldrig') også.

I serien har hun en bror, der er blevet hjerneskadet som følge af en voldelig barndom, hvilket har fået Maria til at dedikere sit liv til at hjælpe børn, der har det svært. Og hun har i den forbindelse Jenni og Salle og deres børn i kikkerten.

'Sneengle' sendes 4. april klokken 20 på DR1 og DRTV. Serien er i seks afsnit på hver 60 minutter.

Ud over de allerede nævnte skuespillere er blandt andre også Eva Melander, Amanda Collin, Johanne Louise Schmidt og Niklas Herskind på rollelisten.