Cirka 50 håbefulde større eller mindre sangtalenter var torsdag mødt op for at gå til audition til næste års sæson af X Factor i København.

Lokalerne i TV 2's bygning ved Sydhavnen summede af spænding, skuffelse og jubelscener, alt imens dommerne sagde 'ja' og 'nej' til de mange fremmødte. Men hvad skal der egentlig til for at få et ‘ja’ fra Thomas Blachman, Oh Land og Ankerstjerne?

Det spurgte B.T. selvfølgelig de tre dommere om, da vi mødte dem under en velfortjent pause midt på dagen.

Vi fangede først Blachman, der var meget imponeret over danskernes evne til igen og igen at levere nye talenter til programmet. Dog var det ikke let for ham at beskrive, hvordan en perfekt audition ser ud.

Thomas Blachman
Thomas Blachman
Vis mere

»Det kan jeg ikke begrænse mig til. Det er alt for konkret,« svarede han og tog sig lidt til hovedet.

Så der var altså ikke meget hjælp at hente hos den 56-årige dommer.

Vi hoppede hurtigt videre til Ankerstjerne, der var lidt lettere at få nogle gode råd ud af.

»Man skal vise mig noget, jeg ikke har set før,« sagde han.

Ankerstjerne
Ankerstjerne
Vis mere

Og hvordan gør man lige det? Jo, du skal både kunne synge, men også have en historie, som vækker følelser i den 35-årige sangskriver og producent.

»Så kan jeg enormt godt lide, når folk synger noget, de selv har skrevet,« afsluttede han.

Turen var kommet til Oh Land, der egentlig hedder Nanna Øland Fabricius. Hun går efter en helt speciel type.

»Jeg går altid efter at finde nogle, der har taget stilling til det, de gerne vil udtrykke, og gør det autentisk,« sagde den 34-årige sangerinde.

Oh Land
Oh Land
Vis mere

Så har du planer om at nå til audition i enten Aarhus eller København, er du nu - måske - blevet lidt klogere på, hvordan du skal overbevise dommerne om, at de skal vælge dig.

Vis Ankerstjerne noget, som han ikke har set før, og få ham til at føle noget. Tag stilling til, hvad du gerne vil vise Oh Land.

Og Blachman... Ja, ham kan vi ikke hjælpe dig med.

Dog kan vi fortælle, at Sofie Linde foreslår, at du ikke synger et cover af Alicia Keys eller Adele. Det er simpelthen gjort for mange gange.

Sofie Linde
Sofie Linde
Vis mere