16-årige Louise Westergaard imponerede publikum og dommere i 'X Factor', men blev alligevel sendt hjem af Oh Land i 'Five Chair'-runden. Men så fik Thomas Blachman en vild idé.

I år har Thomas Blachman gruppekategorien, og her havde han igen i år mulighed for at sammensætte sin egen gruppe i forbindelse med den efterfølgende bootcamp-runde.

Om det er, fordi han har vundet de seneste tre sæsoner i træk og tænkte, at nu ryster vi posen, eller om han bare ikke kunne lide at sende flere hjem, vides ikke. Men pludselig valgte han at danne en syvmandsgruppe. Seks piger, én dreng – og Louise Westergaard var en af dem, der fik en chance til.

»Jeg var selvfølgelig skuffet, da jeg ikke gik videre fra 'Five Chair'. De andre var virkelig dygtige, og jeg ville fortsat heppe på dem, men min 'X Factor'-drøm var på en måde lidt død,« fortæller Louise til B.T.

Louise (I midten) under bootcamp.
Louise (I midten) under bootcamp. Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Vis mere

Den unge sangerinde, der bor i Broager i Sønderjylland, havde været nervøs før sin 'Five Chair'-optræden, men syntes, hun havde gjort det godt foran dommerne. Da Oh Land ikke ville have hende med videre til bootcamp i sin 'under 23 år'-kategori. tænkte Louise, at så var det nok slut.

»Jeg tror, jeg blev ringet op halvanden uge senere og blev spurgt, om jeg ville komme til en gruppedannelsesdag. Det blev jeg jo helt vildt glad for. Selvom det ikke var sikkert, at man kom i en gruppe, var det helt vildt fedt at få en chance til,« fortæller Louise.

Først afprøvede Thomas Blachman hende i et par forskellige konstellationer med et par af de andre drenge fra 'Five Chair'-runden. På et tidspunkt stod hun i en firemandsgruppe, og så blev Thomas Blachman blev ved med at indsætte flere og flere piger i gruppen.

»Jeg tænkte 'åh, nej det er overhovedet ikke mig'. Ville det gå godt, for det her havde man jo ikke set før. Der var godt nok mange,« fortæller Louise med et grin og tilføjer med det samme:

Louise Westergaard til audition med sine forældre.
Louise Westergaard til audition med sine forældre. Foto: TV2/Lasse Lagoni
Vis mere

»Men det viste sig jo så hurtigt at være noget for mig, da vi begyndte at øve. Det var fedt at kunne dele oplevelsen og ens interesse med musik med de andre.«

For at blive helt klar til bootcamp tog Louise og hendes seks nye gruppekammerater i sommerhus i et par dage for at blive rystet sammen og øve deres sang.

»Det hele fungerede vildt godt. Vi var sammen en tre-fire dage, og jeg var bare glad hele tiden. Det var selvfølgelig en udfordring, men jeg synes, vi var gode til at give hinanden plads.«

I næste uges 'X Factor'-udsendelse bliver det afsløret, om Louise og resten af Blachmans nye syvmandsgruppe går videre til de endelige liveshow.

Blachmans syvmandsgruppe (En deltager kunne ikke være med på grund af corona-lockdown, red.).
Blachmans syvmandsgruppe (En deltager kunne ikke være med på grund af corona-lockdown, red.). Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Vis mere