Lyt til artiklen

»Hvis det betød så meget for hende, så skulle eksperterne måske have spurgt lidt mere ind til det,« lyder det fra 'Gift ved første blik'-deltager Steen Theill.

Han spiser kød, det gør hans hustru ikke.

Som man kunne se i ugens fjerde afsnit af DRs populære datingprogram, opstod der en mindre veganer-krise under optagelserne i den spanske ferieby Marbella, da 59-årige Steen Theill og hans jævnaldrende tv-hustru Mette Blume kom til at diskutere deres forskelligheder i forhold til mad.

Steen Theill fortæller til B.T., at det allerede begyndte morgenen efter deres bryllup, hvor der ikke var meget af hotellets mad, som hun ville spise.

Steen og Mette havde en mindre makrel-krise på deres bryllupsrejse.
Steen og Mette havde en mindre makrel-krise på deres bryllupsrejse.
Vis mere

Da de begyndte at tale nærmere om det på bryllupsrejsen, opstod så den længere diskussion om makrel og komælk, som man så i programmet.

»Det kom til at fylde rigtig meget, og jeg var overrasket over, at det fyldte så meget for Mette. Jeg tror faktisk, det kom bag på os begge,« fortæller Steen Theill.

I programmet fortæller DRs 'Gift ved første blik'-psykolog Gert Martin Hald, at de inden optagelserne havde spurgt Steen, om han havde noget imod at bo med en veganer.

Steen Theill bekræfter over for B.T., at han rigtig nok fik et opkald fra DR – og tilføjer, at der er en særlig grund til, at han på det tidspunkt ikke tænkte over, at det kunne blive et problem.

»Min datter er veganer. Hende spiser jeg jo tit sammen med, og hun bor også sammen med en kæreste, der spiser kød, så det var min opfattelse af at være veganer. Så da jeg sagde, at det ikke ville være et problem, var det, fordi jeg havde hende i tankerne,« forklarer Steen Theill.

Men han blev klogere.

For Mette Blumes tilgang til at være veganer er anderledes end Steens datters – og det satte tankerne i gang.

»Begge hendes børn er veganere, og de fleste af hendes venner er veganere. Jeg fandt jo hurtigt ud af, at det var vigtigt for Mette, og så begyndte jeg at tænke på, hvordan det ville være at bo sammen med hende. At hvis vi flyttede sammen, kunne jeg for eksempel ikke have en dåse makrel eller en halv liter sødmælk i køleskabet. Det skulle jeg lige deale med,« fortæller Steen Theill.

Steen blev overrasket over Mettes måde at være veganer på.
Steen blev overrasket over Mettes måde at være veganer på.
Vis mere

I den forbindelse undrer han sig over DRs eksperter.

»Man kan jo altid være bagklog, men jeg tænker, at eksperterne skulle have boret lidt mere i det og spurgt ind til, hvordan hun ville have det med at bo sammen med en, der spiser kød,« fortæller han og tilføjer:

»Det var også der, jeg sagde, at jeg ikke syntes, hun havde været ærlig – og det var måske også lidt for hårdt sagt – men jeg tænkte, at eksperterne havde været for sløve og ikke spurgt nok ind til det.«

Steen Theill understreger, at det generelt set var en fin bryllupsrejse, og at det slet ikke var så dramatisk, som det måske bliver fremlagt på tv.

»Vi udfordrede jo hinanden på hinandens forskelligheder, men der var ikke noget dramatik overhovedet. Vi havde en god tur, og der var også masser af gode oplevelser.«

Hvordan resten af bryllupsrejsen forløb, og hvor meget deres forskelligheder kom til at fylde på sigt, må du vente med at se i de kommende afsnit af 'Gift ved første blik'.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det vi taler om':