Måske bed du også mærke i det? Mange seere følger med, når det gæve hold fra DR-programmet 'I hus til halsen' rykker ud, og for nylig kom den fynske del af værtstrioen, tømreren Dennis Lindequist, med en opsigtsvækkende udmelding.

Han fik nemlig lov at smage en kage, som ville være noget af en sjældenhed i Odense, hvor Lindequist kommer fra. En kage, der på mange måder strider imod den fynske arv. Tømreren fik nemlig lov at smage brunsviger med flødeskum på.

Og det var faktisk slet ikke noget, der gik den fynske håndværker på.

»Nej, hvor er det godt.« og »Nej, hvor er den god,« var de umiddelbare reaktioner fra ham.

Morten og Susanne fik hjælp af eksperterne til at komme af med deres store hus i det afsnit, hvor Dennis Lindequist første gang smagte brunsviger.
Morten og Susanne fik hjælp af eksperterne til at komme af med deres store hus i det afsnit, hvor Dennis Lindequist første gang smagte brunsviger. Foto: Matias Brenø Olsson
Vis mere

Tømreren lægger ikke skjul på, at han slet ikke er imod brunsvigeren, selvom den er toppet med et ordentligt lag pisket fløde Og det gør han heller ikke, da B.T. tager fat i ham til en alvorlig snak.

»Det var første gang, jeg prøvede det, og det var faktisk rigtig godt. Det må jeg sige,« lyder det fra ham.

Han moderer dog en af sine udtalelser i programmet, for han siger nemlig til tv-vært og ejendomsmægler Line Franck, at 'man skal' tage flødeskum på.

Med det mener han dog 'at man skal tage flødeskum på' dér, hvor de var på besøg. Ikke at man altid skal have flødeskum på brunsviger.

»Jeg er mest til den traditionelle, gammeldags. Jeg er fra Odense, så jeg er opvokset med brunsviger,« lyder det fra tømreren.

Dennis Lindequist bor i den nordlige del af Odense, og især ét sted ynder han at købe sin brødkage, med den velkendte brune remonce på toppen.

Hos Tankens Bageri, der også ligger i den nordlige del af Odense, laver de den bedste brunsviger ifølge Dennis Lindequist, og der kan han godt finde på at svinge forbi, hvis der skal kage med på arbejdet.

Og faktisk er brunsvigeren en af Dennis Lindequists to yndlingskager. Den anden er citronmåne.

I afsnittet 'I hus til halsen: Den store ombygning', hvor de spiser brunsviger, kan man da også høre, hvordan Dennis Lindequist har været forbi bradepandekagen to gange.

»Det var jo en hjemmelavet brunsviger, og den var virkelig god, og den var altså næsten oppe på højde med den ved 'Tanken' i Stige,« siger en begejstret Lindequist.

Når holdet, der også består af designer Søren Vester, er på tur, er det en ting, at de skiftes til at tage kage med. Faktisk betyder søde ting en stor del i de intense dage, holdet er ved et hus.

Hvis der er tv-seere, som tror, at det mest er for programmets skyld, at der bliver snakket om stramme tidsplaner og lange arbejdsaftener, kan de godt tro om igen.

Dennis Lindequist fortæller, at når de rykker ud for at hjælpe folk med deres huse, bor holdet ude alle de fire dage, de er der.

»Tidligere overnattede vi hjemme, hvis vi var i nærheden, men med tiden har vi fundet ud af, at det simpelthen er bedre, at vi bliver sammen og på den måde ikke stopper den kreative proces.«

Og også her er tiderne, hvor de samles om at spise, vigtige for holdet.

»Det er tit, vi får vendt og besluttet nogle ting, når vi sidder og spiser morgenmad eller aftensmad. Det er et godt tidspunkt til lige at tale om tingene,« lyder det fra tv-tømreren.