I de seneste seks år har kageglade danskere siddet foran fjernsynet om onsdagen og fulgt amatørbagerne i underholdningsprogrammet 'Den store bagedyst'.

Men sådan kommer det ikke til at være i programmets syvende sæson. DR har valgt at sende programmet lørdag i stedet for onsdag.

Det fortæller DR1s kanalchef Pil Gundelach Brandstrup.

'Den store bagedyst’ har altid været tænkt som et familieprogram, hvor vi gerne vil samle danskerne på tværs af generationer. Det er vi lykkedes rigtig fint med tidligere, men vores ambition er, at endnu flere skal have mulighed for at følge med. Derfor forsøger vi os med at flytte programmet til lørdag, og det kan ligeledes give inspiration til, at man bager sammen i køkkenet om søndagen,' fortæller hun.

Samtidig løfter kanalchefen sløret for de 10 deltagere, som skal forsøge at bage sig ind i danskernes og dommernes hjerter, som du kan se på billedet.

I den syvende sæson har vi stadig de forholdsvist nye dommere, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo. De skal blandt andet bedømme en 16-årig gymnasie-elevs bageevner.

De første to afsnit af' Den store bagedyst' kommer til at vare i halvanden times tid, mens de sidste syv afsnit har en times varighed.

'Seerne kan glæde sig til at møde ti nye dygtige og passionerede deltagere, som hver især har noget specielt at byde på. Jeg glæder mig til at danskerne henover de næste mange uger skal lære disse ti skønne mennesker at kende. Der bliver rig mulighed for at finde én man kan holde med og holde af. Og så skal man selvfølgelig glæde sig til alle de lækre kager, der vil få munden til at løbe i vand og måske inspirere til noget man selv vil prøve at lave hjemme i køkkenet,' siger redaktøren på ’Den store bagedyst’, Søren Olsen.

Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen sidste år. Vis mere

Dommeren Markus Grigo, der overtog fra Mette Blomsterber og Jan Friis-Mikkelsen sidste år, er stadig glad for jobbet som bagedommer, og han håber, at det kan ses på skærmen.

Første afsnit ruller over skærmen lørdag den 29. september klokken 20 på DR1.