Da TV 2 i september offentliggjorde, at den 29-årige dj Martin Jensen skulle være ny dommer i 'X Factor', skal jeg ærligt indrømme, at jeg rynkede en smule på næsen.

Hvad skulle sådan en ung dj i et program, der handler om at finde sangtalent? Og er han ikke både alt for ung og ukendt i den brede danske befolkning til at spille op mod erfarne kræfter som Blachman og Oh Land?

Martin Jensens succes som dj både nationalt og internationalt er dog ikke til at tage fejl af.

Hans til dato største hit, 'Solo Dance', er blevet lyttet mere end 600 millioner gange på Spotify alene. Samme sted har Martin Jensen 11,5 millioner månedlige lyttere på sin konto – til sammenligning har store navne som MØ 'blot' 5,7 millioner månedlige lyttere, og Medina har lidt over 500.000.

At man er en stor succes ude i den virkelige verden, betyder dog som bekendt ikke nødvendigvis, at man er godt tv. Og selv om 'X Factor' selvfølgelig kalder sig selv for et sang- og talentprogram, så er det først og fremmest godt tv – og i øvrigt noget af det bedste underholdningsfjernsyn, vi har herhjemme.

Men jeg skal da lige love for, at Martin Jensen har gjort al min tvivl til skamme.

For ja, han er ung, og han er lidt en bøv, der laver dårlige jokes og spiller lidt smart – men jeg elsker det. Og han er enormt charmerende på sin helt egen måde – et dejligt frisk pust.

Martin Jensen fungerer nemlig helt perfekt som den jyske, joviale fyr, der både er larger than life i sin attitude og kan give Blachman igen – men alligevel ikke har for fine fornemmelser. Det står i skarp kontrast til Blachman, der om nogen repræsenterer den københavnske kulturelite – og i øvrigt har masser fine fornemmelser (og gudskelov for det).

DJ Martin Jensen er 29 år gammel.
DJ Martin Jensen er 29 år gammel. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det er ekstremt godt tv, når Martin Jensen stolt fejrer fødselsdag med muffins og flag, mens Blachman fortæller, hvor meget han hader fødselsdage. Eller når Martin Jensen overdynger både deltagere og dommerpanel med facts om jyske byer i en sådan grad, at Blachman til sidst må sætte en stopper for galskaben.

Det bedste af det hele er næsten også, at de to supplerer hinanden virkelig godt. Blachman er jo stjernen i 'X Factor', det ved alle – og det ved han om nogen selv. Men i samspillet med Martin Jensen bliver han faktisk også bedre.

»Martin får et eller andet frem i Thomas, der er totalt mandeflirt,« sagde Oh Land meget rammende i fredagens program, hvor selv Blachman også italesætter sin fascination af manden, der er så anderledes fra ham.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan Martin Jensen kommer til at levere, når vi kommer længere hen i programrækken og når liveshow. Om han kan levere på scenen og bag dommerbordet, når deltagere skal sendes hjem – eller om Blachman æder ham levende.