Lyt til artiklen

Sørgedagene efter dronning Elizabeths død 8. september er netop overstået, og i forbindelse med den britiske dronnings død meddelte holdet bag 'The Crown', at man indstillede optagelserne til den kommende sæson.

Men nu er der altså alligevel godt nyt til fans af serien.

For femte sæson af den ultrapopulære serie, der skiltrer det britiske kongehus' liv på godt og ondt, får premiere 9. november i år, annoncerer Netflix. Det skulle angivelig omhandle starten af 1990erne, og mon ikke året 1992 vil blive nævnt. Det var ifølge dronning Elizabeth 'annus horribilis' (det forfærdelige år, red.), hvor dronningens tre børn blev separeret eller skilt fra deres partnere.

Først blev prins Andrew sepereret fra Sarah Ferguson i marts.

Så blev prinsesse Anne officielt skilt fra Mark Phillips i april.

Og til slut blev prinsesse Diana og prins Charles' seperation offentliggjort i december i det annus horribilis 1992.

I rollen som dronning Elizabeth er 66-årige Imelda Staunton, der nok er mest kendt for at spille rollen som den onde professor Dolores Umbridge i Harry Potter-filmene. I de foregående sæsoner har Olivia Coleman spillet rollen.

Kongehuseksperten George Jobson har til Entertainment Weekly udtalt, at den nu afdøde prins Philip engang har fortalt ham, at dronning Elizabeth angivelig godt kunne lide at se Netflix-serien.

Prins Philip prøvede ellers angivelig at fraråde den nu afdøde dronning at se 'The Crown', da han troede, at serien ville irritere hende.

Prins Harry har udtalt, at han også ser 'The Crown'. Det gjorde han over for talkshow-værten James Corden.

»Jeg har det meget bedre ved at se 'The Crown', end jeg har med de historier, der bliver skrevet om min familie, min kone eller mig selv. De udgiver sig ikke for at være nyheder, men fiktion,« fortalte prins Harry, der dog anerkender, at serien er løst baseret på virkeligheden.

Faktisk har prins Harry selv et foreslag til, hvem der skal spille ham. Det skal 'Billions'-stjernen Damian Lewis.