Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Frozen', eller 'Frost' som den hedder på dansk, var et globalt monsterhit for Disney tilbage i 2013.

Alene i Danmark solgte tegnefilmen om de to prinsesser Anna og Elsa over 550.000 biografbilletter, så selvfølgelig kommer der nu en opfølger.

1. juledag har Disney premiere på 'Frost 2', der følger op på historien om Elsas magiske kræfter, hvor hun kunne forvandle alt til is.

'I 'Frost' frygtede Elsa, at hendes kræfter var for farlige for verden. I 'Frost 2' må hun håbe, at de kan redde den,' lyder det i filmbeskrivelsen.

I den danske udgave har Maria Lucia og Kristine Yde Eriksen sagt ja til at gentage rollerne som de to prinsesse-søstre.

Som noget nyt er der tegnefilmsdebut til singer/songwriter Tina Dickow, der lægger stemme til Anna og Elsas mor, dronning Iduna.

Tina Dickow udtaler i en pressemeddelese:

»Det har virkelig været spændende at prøve kræfter med at lægge stemme til en karakter. Det er ikke noget, jeg har gjort før. Jeg har været stor fan af den første ‘Frost’, som vi har set utallige gange hjemme hos os, og det har gjort det til en ekstra stor oplevelse at komme med bagom 2’eren, som jeg har glædet mig til i flere år!«

Tina Dickow.
Tina Dickow. Foto: Axel Schütt
Vis mere

Hun tilføjer:

»Det var ret svært, synes jeg faktisk. Både fordi mit flade jyske skulle erstattes af royalt rigsdansk. Og også fordi måden at synge på i sådan en films univers ligger et stykke væk fra, hvordan jeg normalt synger. Med begge dele skulle jeg lige overvinde mig selv.«

Sangen 'Let it go' ('Lad det ske') blev et stort hit i forbindelse med den første film.

'Frost 2' har fået et lignende storladent soundtrack. Hør lidt af 'Into The Unknown' her: