Den anmelderroste dramaserie 'Efterforskningen', der havde premiere på TV 2 i efteråret, kommer nu til en ny streamingtjeneste uden for landets grænser.

HBO har nemlig erhvervet sig rettighederne i det nordamerikanske territorium, og derfor kan den streames på HBO Max fra 1. februar. Det skriver Warner Media i en pressemeddelelse.

Dramaserien, der er instrueret af den Oscar-nominerede filminstruktør Tobias Lindholm, og som har Søren Malling og Pilou Asbæk i hovedrollerne, handler om den langvarige efterforskning af den meget omdiskuterede drabssag, hvor Peter Madsen i sommeren 2017 på kynisk vis dræbte og parterede den svenske journalist Kim Wall, da hun var på besøg i hans ubåd.

Selv forklarede Peter Madsen dødsfaldet med, at der var sket en ulykke, men efter mere end et års efterforskning blev han idømt livstid. Først i byretten og siden i landsretten.

Skuespiller Søren Malling fotograferet ved Tivoli Kongres Center i København, onsdag den 16. september 2020. Søren spiller drabschefen Jens Møller.
Skuespiller Søren Malling fotograferet ved Tivoli Kongres Center i København, onsdag den 16. september 2020. Søren spiller drabschefen Jens Møller. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Sagen blev døbt ubådssagen, og den var så voldsom, at der altså heller ikke skulle gå mere end et par år, før den blev skildret i en dramaserie.

Sagen fik også stor bevågenhed og international omtale, og derfor bliver dramaserien altså nu også tilgængelig i USA.

Siden serien om den spektakulære sag blev produceret, er der dog blevet tilføjet et helt nyt kapitel til fortællingen.

I oktober 2020 forsøgte Peter Madsen at flygte fra fængslet, da han proklamerede, at han var udstyret med en bombe. Han blev dog stoppet og pågrebet af politiet i et nærliggende beboelseskvarter.