Corona-pandemien går selvfølgelig også hårdt ud over filmbranchen, og Disney har nu meldt ud, hvilke kommende film de har måtte lukke ned.

»Selvom der endnu ikke har været nogle bekræftede tilfælde af COVID-19 på vores produktioner, har vi på baggrund af den nuværende situation og for vores medarbejderes bedste besluttet at sætte nogle af vores film på pause. Vi vil fortsæt følge situationen og genoptage optagelserne hurtigst muligt,« lyder det i en pressemeddelse ifølge Variety.com.

Og der er tale om en række ventede film.

For det første har man udskudt optagelserne til den kommende live-action udgave af 'Den lille havfrue', der skulle have begyndt optagelserne i London i næste uge.

Ridley Scotts 'The Last Duel' har været igang med optagelserne i Irland siden februar. Middelalder-dramet med Matt Damon og Adam Driver i hovedrollerne  er nu også sat på hold.

Derudover er den første Marvel superhelte-film med en asiatisk hovedrolle 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' også sat på standby. Filmens instruktør Destin Cretton er lige blevet far og har derfor valgt at gå i frivillig isolation.

Filmen 'Nightmare Alley' med Bradley Cooper i hovedrollen og Guillermo del Toro som instruktør er også udskudt.

Til sidst har man lukket ned for en ny 'Home Alone'-film, en ny film om 'Peter Pan' samt en ny udgave af 80'er-komedien 'Skat, jeg har skrumpet børnene'.

Den 27. marts skulle Disney desuden have haft premiere på en live-action udgave af 'Mulan'. Den er nu også blevet udskudt på grund af corona-virussen.

På forlystelsesfronten har Disney også midlertidigt lukket deres parker i Florida, Californien og Paris.

Tre medarbejdere i Disneyland Paris er blevet smittet af corona-virussen.

Herhjemme er åbningen af den danske forlystelsespendant Legoland i Billund også indtil videre udskudt til den 4. april.