Lise Rønne overtager sygdomsramte Melvin Kakoozas tjans som vært på 'X Factor'.

Melvin Kakooza skulle i forvejen have vikarieret for Sofie Linde, der er på barsel, men mandag kom det frem, at han for nylig blev ramt af en turmor i hjernen, og derfor har TV 2 måttet arbejde hurtigt på at finde en afløser, da første liveshow afholdes fredag i denne uge.

Og man må sige, de har fundet en afløser med masser af erfaring.

42-årige Lise Rønne, der til daglig læser litteratur på Københavns Universitet, var som bekendt vært på den allerførste udgave af 'X Factor' i 2008, ligesom hun stod i spidsen for den populære talentkonkurrence i 2009, 2011 og 2012.

»Sidst jeg stod på en 'X Factor'-scene, havde jeg min lille datter i maven, og nu er hun altså otte år gammel! Selv har jeg i de seneste år viet mit arbejdsliv til bøgerne, så jeg havde mildest talt ikke set det her komme. Men med den triste anledning til, at jeg overhovedet blev spurgt, føltes det vigtigt, at jeg rent faktisk ville være tryg ved at træde til med kort varsel. Og var der et program, der for en stund skulle hive mig tilbage i manegen, var det 'X Factor'. Jeg har haft nogle af mine største, vildeste og varmeste oplevelser fra min tid som tv-vært på det program, og jeg kan af hjertet sige, at jeg glæder mig til en ekstra lille svingom,« udtaler Lise Rønne i en pressemeddelse.

Lise Rønne som 'X Factor'-vært. Her tilbage i 2011.
Lise Rønne som 'X Factor'-vært. Her tilbage i 2011. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

TV 2s underholdningsredaktør, Dorte Borregaard, tilføjer i samme meddelelse, at hun er glad for, at Lise Rønne var klar til en ny omgang i sidste øjeblik:

»Jeg er ovenud glad for, at Lise Rønne har sagt ja til at komme tilbage som vært i 'X Factor' liveshow. Lise har lige præcis det format og den erfaring, der skal til, for at kunne springe til med så kort varsel på så stort et show, og det betyder rigtigt meget for alle os, der er involveret i 'X Factor'. I den her usædvanlige situation er jeg både glad og lettet over, at det lykkedes at lokke Lise Rønne på skærmen igen. Lise var den allerførste vært på 'X Factor', og jeg er sikker på, at det bliver et glædeligt gensyn for mange af vores trofaste 'X Factor'-seere.«

Melvin Kakoozas manager, Jakob Riis, forklarede tidligere mandag i en pressemeddelelse hvordan den populære komiker og tv-vært i den sidste tid har haft ubehag og derfor valgte at blive undersøgt.

Her fandt lægerne ud af, at han i noget tid havde gået rundt med en hjernetumor i baghovedet, som heldigvis viste sig at være godartet, og den er nu blevet opereret væk.

»Det er naturligvis et kæmpe chok for ham og hans familie, og de har nu brug for al den ro, de kan få, for at han kan komme sig. Jeg håber og appellerer til forståelse for, at vi ikke har yderligere kommentarer i den kommende tid,« lød det fra Jakob Riis.

Det er naturligvis et kæmpe chok for ham og hans familie, og de har nu brug for al den ro, de kan få, for at han kan komme sig, udtaler Melvin Kakoozas manager, Jakob Riis, i en pressemeddelelse. (Arkivfoto) Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det er naturligvis et kæmpe chok for ham og hans familie, og de har nu brug for al den ro, de kan få, for at han kan komme sig, udtaler Melvin Kakoozas manager, Jakob Riis, i en pressemeddelelse. (Arkivfoto) Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Vis mere

Melvin Kakoozas 'X Factor'-kollega Sofie Linde sendte i samme ombæring en hilsen via sin Instagram-profil, hvor hun i en 'story' skrev:

'Jeg sender al min kærlighed og masser af medvind til verdens bedste Melvin og hans familie. Og så glæder jeg mig til at kysse ham på panden, så snart han er på benene igen.'

Lise Rønne, der nu altså bliver vikar for vikaren, er vært på 'X Factor' resten af sæsonen til og med finalen 9. april.