Fans af romantiske film og forfatteren Jane Austens udødelige klassikere er sikkert glad for at kende skuespiller Colin Firth i rollen som Mr. Darcy i serien 'Stolthed og fordom.'

Spørger man dog den 59-årige skuespiller selv, så er glæden ikke udelt.

Han mener, at rollen som Mr. Darcy i serien fra 1995 gjorde, at han kun blev tilbudt en bestemt type roller, skriver det engelske blad Good Housekeeping.

»At se godt ud og spankulere rundt er meget kedeligt. Jeg ville gerne andre ting som skuespiller,« siger Firth i interviewet.

Han anerkender dog, at det var en god rolle, og den havde en betydelig plads i hans karriere. Den var bare ikke meget behjælpelig i forhold til fremtidige roller.

Han siger, at det først var i hans film 'A single man', hvor han mange år senere spillede en midaldrende, deprimeret homoseksuel mand, at han fik en anden anerkendelse som skuespiller.

Derefter kom rollen som konge i filmen 'The kings speech', som indbragte skuespilleren en oscar-statuette.

For nyligt har Colin Firth desuden været aktuel i 'The kingsmen'-filmene, hvor han spiller en britisk agent. Da coronaen brød ud skulle en af filmene have været vist på TV 2, men man valgt at droppe den, da filmen handler om udbredelsen af en virus, og det fandt man ikke passende.