Christopher Læssø er en følsom mand. Det har både han selv, dansepartneren Karina Frimodt og hele Danmark opdaget.

Den 34-årige skuespiller og tv-vært har grædt flere gange under 'Vild med dans'.

Og forrige fredag åbnede han op for en stor og følsom del af sit personlige liv, da han dedikerede en dans til sin far.

Men faderen har ikke set dansen. Faktisk ved han ikke engang, at hans søn er med i 'Vild med dans', fortæller Christopher Læssø og Karina Frimodt til B.T.

Både dans og spændetrøje-inspirerede kostumer skulle fortælle Christopher Læssøs personlige historie om psykisk sygdom.
Både dans og spændetrøje-inspirerede kostumer skulle fortælle Christopher Læssøs personlige historie om psykisk sygdom. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Iført gullige spændetrøje-inspirerede kostumer dansede parret en moderne dans, som fortalte en historie om psykisk sygdom, og som Christopher Læssø håbede ville kunne åbne for, at det er et emne, man godt kan tale om.

Skuespilleren har nemlig selv en far, der har en bipolar lidelse. Og det har været svært for ham at acceptere.

»Min far er på sin vis fanget i sin egen sygdom og har nok nogle gange svært ved at acceptere det. Vi børn mærker det jo, fordi han ligesom ikke har været der,« sagde den populære 'Vild med dans'-deltager i den forbindelse.

Christopher Læssø mødte først sin far som 17-årig og har siden haft et distanceret forhold til ham.

Christopher Læssø plantede et stort kys på sin mors kind efter fredagens 'Vild med dans', hvor hun sad blandt publikum.
Christopher Læssø plantede et stort kys på sin mors kind efter fredagens 'Vild med dans', hvor hun sad blandt publikum. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Og han har faktisk ikke snakket med sin far om den optræden.

»Næh, det har jeg ikke. Han har ikke lige været på WhatsApp (en app til chat og opkald, red.) et stykke tid,« siger Christopher Læssø.

Han ved måske ikke, du har dedikeret en dans til ham?

»Nej, det gør han ikke,« siger den normalt så speedsnakkende skuespiller stille og holder en pause.

Så bryder Karina Frimodt stilheden og siger mildt:

»Han ved slet ikke, vi er med i 'Vild med dans', vel Christopher?«

Christopher Læssø har tidligere til TV 2 fortalt om sit forhold til faderen, som er fra det vestafrikanske land Mali.

Da 'Vild med dans'-deltageren var ét år gammel, blev faderen udvist af Danmark, og siden havde sønnen drømt om at finde frem til ham.

Christopher Læssø blev tydeligt rørt, da han fredag gik videre til semifinalen i 'Vild med dans' med sin dansepartner Karina Frimodt.
Christopher Læssø blev tydeligt rørt, da han fredag gik videre til semifinalen i 'Vild med dans' med sin dansepartner Karina Frimodt. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Det skulle dog vise sig, at Christopher Læssøs far havde sin egen familie i Mali og ikke havde fortalt dem om sin dengang 17-årige søn eller den storebror i Danmark, som Christopher Læssø også havde fundet frem til.

Og så skulle det også vise sig, at faderen havde en psykisk sygdom, som kom til udtryk flere gange under deres møde. Og som Christopher Læssø siden har fundet ud af var en del af grunden til, at faderen ikke kunne være der for sin danske familie.

»Min store drøm var at møde min far, og da det så endelig skete, så var det hele bare noget rod. Jeg blev meget klogere på, hvem jeg var. Men jeg frygtede, at sygdommen kunne gå i arv,« siger Christopher Læssø til TV 2.

Til B.T. fortæller han, at han stadig har sporadisk kontakt med faderen, som i dag bor i Senegal.

»Så bliver det en mail frem og tilbage: 'Hey, hvordan går det?' Så forklarer jeg, hvordan jeg har det – og især, hvad min datter laver. Det tror jeg, han er mere interesseret i at høre,« siger Christopher Læssø.

»Vores forhold er jo lidt distanceret. Han bor i et andet land, og vores historie er, som den er. Jeg skal nok skrive det til ham (deltagelsen i 'Vild med dans' og den særlige dans, red.), og jeg sender også videoen, men lige nu koncentrerer jeg mig bare om 'Vild med dans'.«

For Christopher Læssø er det et bevidst valg at være så ærlig, som han er. Og han bruger både sine personlige oplevelser og sin uddannelse som skuespiller til at fortælle nogle historier, som går tæt på.

»Jeg prøver at være så gennemsigtig som muligt. Jeg gider ikke stille op i noget, hvor jeg ikke bringer mig selv på banen 100 procent. Det er min tilgang til det – hvis jeg skal være med i 'Vild med dans', så skal det gøres ordentligt,« siger han.