Gennem tre film har fans af DC-universet set Henry Cavill som den nyeste inkarnation af Clark Kent – bedre kendt som 'Superman'.

Men nu er den æra slut.

Det oplyser den britiske skuespiller på sin Instagram.

'Jeg har netop holdt møde med James Gunn og Peter Safran (DC-universets filmskabere og filmproducere, red.), og det er sørgelige nyheder, allesammen. Jeg kommer, desværre, ikke til at vende tilbage i rollen som Superman,' skriver Henry Cavill.

Cavill annoncerede ellers sit comeback til rollen i oktober, men har siden måttet indse, at DC-universets skabere vil en anden vej.

Ifølge opslaget skriver den 39-årige skuespiller, at han respekterer beslutningen og opfordrer sine følgere og fans af filmuniverset til ikke at begræde hans exit for længe.

'Superman er her stadig. Alt, hvad han står for, eksisterer stadig, og de eksempler, han sætter for os, er her stadig. Min tur til at bære kappen er forbi, men det, Superman står for, er aldrig forbi,' skriver han.

Henry Cavill fik sit gennembrud i tv-serien The Tudors i rollen som Charles Brandon og er blandt andet bedst kendt for rollen som Superman i filmen 'Man of Steel'
Henry Cavill fik sit gennembrud i tv-serien The Tudors i rollen som Charles Brandon og er blandt andet bedst kendt for rollen som Superman i filmen 'Man of Steel' Foto: Charles Sykes
Vis mere

På Twitter har DC-universets skaber, James Gunn, siden annonceret, at den nye vej, som Gunn og Safran lægger for universet, bliver afsløret i det nye år.

Rygter har spekuleret i, om der var dårlig stemning mellem Gunn og Cavill. Men James Gunn afslører, at årsagen til, at Cavill ikke fortsætter som Superman, handler om, at man i den nye film vil fokusere på de yngre år af karakteren.

Udmeldingen fra Cavill kommer få måneder efter, at han annoncerede sit stop i storserien fra Netflix, 'The Witcher' – derfor er fans af den britiske superhelte-skuespiller for anden gang på få måneder i chok.

Henry Cavill nåede at medvirke i filmene: 'Man of Steel, 'Batman vs Superman: Dawn of Justice' og 'Justice League'.