Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Casper Christensen og Frank Hvam skal være TV 2s store trækplaster i sommerferien.

Det kom allerede frem sidste sommer, at man var i gang med at lave en ny sæson af 'Klovn'. Nu afslører TV 2, at sæson ni, der består af otte afsnit, får premiere 17. juli.

»Det er en god sæson. Det har været en næsten barnlig glæde at lave de to seneste sæsoner. Måske er det de to bedste sæsoner nogensinde. Det siger vi hver gang, men denne gang mener vi det,« lyder det i en pressemeddelelse fra Casper Christensen og Frank Hvam, hvor det tilføjes, at udtalelsen falder med et 'skævt smil'.

Hvor 'Klovn'-serien begyndte i 2005 på nichekanalen TV 2 Zulu, placerede man i 2018 den store 'comeback'-sæson syv på hovedkanalen TV 2 til det helt brede publikum.

Frank og Casper.
Frank og Casper. Foto: Per Arnesen / TV2
Vis mere

Siden rykkede man sidste år sæson otte over på TV 2 Play, og igen i år kan man i første omgang kun se den nye sæson ni eksklusivt på tv-stationens streamingkanal.

B.T. har spurgt TV 2, hvorfor man har valgt at lægge en populær tv-serie midt i juli, hvor der normalt ikke optræder så meget nyt tv-indhold.

»Historisk har man prioriteret nye programmer i sæsoner, hvor seerne sidder hjemme i stuerne,« medgiver plan- og publiceringschef Mette Rysø Johansen.

»Men med Play ser vi også et stort behov for kvalitetsindhold i ferierne. Play skal også være til alle, der holder ferie og eksempelvis gerne vil underholdes fra sommerhuset eller feriedestinationen i Europa,« udtaler hun videre.

Frank og Casper.
Frank og Casper. Foto: Per Arnesen / TV2
Vis mere

Hun påpeger, at de sidste år – netop med stor succes – havde premiere på ottende sæson midt i juni.

»I år forventer vi, at vi får en masse glade kunder i forbindelse med en stor sportssommer, og derfor vil vi gerne kunne tilbyde dem noget attraktivt, så Play også føles relevant for dem, når sporten er slut,« lyder det videre fra Mette Rysø Johansen, der tilføjer, at de senere vil sende den nye 'Klovn'-sæson på 'flow-tv' til efteråret.

Som altid har Casper Christensen og Frank Hvam givet den nye sæson en overskrift. I år er titlen 'Senfølger', der ikke henviser til corona-senfølger, men til de senfølger, Franks dumme beslutninger medfører.

Af kendte gæstestjerner optræder i den nye sæson navne som Magnus Millang, Eske Willerslev, Bjarne Corydon, Anders Breinholt, Simon Kvamm og Sofie Linde.

Se en trailer for sæson ni øverst i artiklen.

 

Andre læser også