»Du har altid været gemt i mit hjerte, og jeg har altid tænkt på dig.«

Sådan husker Casper Markusen en af de første sætninger fra sin biologiske mor, da de mødtes i den colombianske hovedstad, Bogotá.

Casper Markusen blev bortadopteret til en dansk familie i 1990, efter at hans mor var flygtet til Bogotá i et forsøg på at undslippe den colombianske borgerkrigs rædsler.

Men en længsel efter at finde ud af, hvor han kom fra, og hvorfor han blev bortadopteret, fik ham til at melde sig til DR-programmet 'Sporløs'.

Casper Markusen, Ditte Haue og tolken ledte efter Caspers mor i Bogotá.
Casper Markusen, Ditte Haue og tolken ledte efter Caspers mor i Bogotá. Foto: DR, Preben Hjort & Dror Kanisinsky
Vis mere

»Jeg har altid gået og tænkt på, om jeg var uønsket, eller hvorfor jeg blev givet væk,« siger Casper Markusen, da B.T. taler med ham.

Han fortæller, at han tidligere har besøgt Colombia i 2008 i et forsøg på at finde sin biologiske mor, og selvom det ikke lykkedes at finde hende dengang, så var turen medvirkende til, at Casper Markusen besluttede sig for at forsøge endnu en gang.

»Da jeg var der i 2008, besøgte jeg børnehjemmet, som vi også besøger i programmet. Der fandt jeg ud af, at min biologiske mor tidligere havde besøgt det samme børnehjem for at finde frem til mig. Da vidste jeg, at hun var der, og at hun ledte efter mig. Det gav mig et enormt kick,« siger Casper Markusen.

Som det kunne ses i aftenens udsendelse af 'Sporløs', så lykkedes det at finde Casper Markusens biologiske mor i Bogotá.

Casper Markusen fandt sin biologiske mor i Bogotá.
Casper Markusen fandt sin biologiske mor i Bogotá. Foto: DR, Preben Hjort & Dror Kanisinsky
Vis mere

Gensynet mellem mor og søn gav Casper Markusen svar på de spørgsmål, som han har søgt svar på, siden han var lille. Noget, der også har givet ham en indre ro.

»Jeg har altid følt, at når jeg kom et nyt sted hen, så skulle jeg altid bevise, at jeg duede til noget for at blive accepteret. Nu hvor jeg har fået alle mine tanker og spørgsmål besvaret og bekræftet, er jeg blevet meget mere rolig,« siger han og fortsætter:

»Jeg takker både 'Sporløs' og Gud hver eneste dag for, at jeg er så lykkelig,« fortæller Casper Markusen.

Selvom Casper Markusens gensyn med moren er endt lykkeligt, så står selve oplevelsen med at møde moren for første gang lidt uklart tilbage for ham.

Gennem Bogotás gader forsøgte Casper Markusen sammen med 'Sporløs'-holdet at finde frem til sin biologiske mor.
Gennem Bogotás gader forsøgte Casper Markusen sammen med 'Sporløs'-holdet at finde frem til sin biologiske mor. Foto: DR, Preben Hjort & Dror Kanisinsky
Vis mere

»Alle dine tanker farer gennem hovedet. Jeg kan godt erindre lidt om, hvordan det var, men det hele sortnede. Inden mødet var jeg både nervøs og spændt, og jeg sov ikke ret godt. Alt det, jeg havde gået og tænkt og forestillet mig, var ved at blive til virkelighed,« fortæller Casper Markusen og fortsætter:

»Jeg tænkte, at jeg nok ikke behøvede at sige så meget, men at jeg bare skulle give hende et ordentligt kram, et kys og se hende dybt i øjnene,« siger han.

Efter at Casper Markusen fandt sin mor med hjælp fra 'Sporløs', har han holdt kontakten med familien i Colombia.

»Min mor og jeg har dagligt kontakt via Facebook eller WhatsApp, og jeg er startet til spanskundervisning, så vi kan kommunikere med hinanden. Det halter lidt nogle gange, men når jeg bruger Google Translate til at oversætte beskederne, så går det nogenlunde,« siger han.

Casper Markusen skal til Colombia i december og fejre jul med hele sin familie.
Casper Markusen skal til Colombia i december og fejre jul med hele sin familie. Foto: DR, Preben Hjort & Dror Kanisinsky
Vis mere

Foruden at kommunikere over internettet på daglig basis, så har familien planlagt at mødes til december for at holde jul sammen i Colombia, fortæller Casper Markusen.

»Jeg tør ikke gætte på, hvor mange vi bliver, men i hvert fald over 30 stykker. Det er helt sikkert, for vi bliver mange. Det bliver både hele familien fra både nær og fjern i Colombia,« siger han.

Casper Markusen fortæller desuden, at hans ønske er, at familien kan komme på besøg i Danmark på et tidspunkt. Men på grund af de økonomiske forskelle mellem Colombia og Danmark er det noget, der ligger langt ude i fremtiden.

'Sporløs' bliver sendt på DR1 hver mandag kl. 20 og kan streames på DR.DK/TV.