I onsdagens afsnit af ’Gift ved første blik’ blev seerne vidner til en noget alternativ version af den gamle tradition, hvor gommen bærer bruden ind over dørtærsklen.

»Jeg håbede faktisk på, at de ikke ville vise episoden,« siger Carsten, der er en af programmets otte deltagere i år, til B.T.

I slutningen af programmet løftede den 53-årige brandmand sin nye hustru Eva op på skulderen og gik baglæns ind over dørtærsklen til soveværelset - med Evas hoved forrest.

»Det gjorde de så alligevel. Sikkert fordi de synes, det er godt fjernsyn,« fortsætter Carsten om tv-billederne af det nygifte pars noget anderledes tolkning af den ældgamle tradition.

Eva fra 'Gift ved første blik'.
Eva fra 'Gift ved første blik'. Foto: Snowman Productions
Vis mere

De fleste gomme vælger en mere traditionel - og mindre fysisk anstrengende - metode og bærer den nykårne i knæhaserne og under nakken, foran kroppen.

Men det var helt bevidst, at Carsten gik anderledes til værks.

»Vi snakkede om, hvorvidt jeg skulle bære hende ind i soveværelset på den klassiske måde eller på brandmandsmåden,« siger han og fortsætter:

»Vi endte med at vælge brandmandsmåden, for det er jo sådan, vi brandmænd bærer folk, når vi rykker ud. Jeg gjorde det, fordi det var sjovt og anderledes.«

At dømme ud fra tv-billederne blev Carstens lille overraskelse vel modtaget af Eva. Før der blev klippet, kunne seerne se, at hun grinede højlydt af den spøjse situation.

Anderledes hård var kritikken af Carsten på de sociale medier under onsdagens afsnit. Under programmet gik debatten heftigt for sig på det sociale medie Twitter, hvor flere kommenterede, at Carsten blandt andet rørte Evas numse kort efter vielsen, ligesom han kyssede hende, selvom hun egentlig afviste invitationen.

Selv mener hovedpersonen dog ikke, han har gjort noget forkert.

»Jeg synes, det er ærgerligt, at nogle af seerne har modtaget det på den måde. Men vi er alle forskellige, og alle folk har ret til deres mening,« siger Carsten om de kritiske røster.

Han undrer sig faktisk over, at det var hans åbenlyse interesse for hans nye hustru - og ikke bærescenen, som fik kritiske seere til tasterne.

»Det er interessant at se, at det er kyssene og berøringerne, folk reagerer skarpt på på de sociale medier - ikke at jeg bar Eva ind i soveværelset som en brandmand,« siger Carsten.

Selvom Carsten gerne havde set, at episoden ikke var blevet vist i programmet, har han kun ros tilovers for det første afsnit af 'Gift ved første blik', hvor han var en af hovedpersonerne.

»Jeg synes, DR1 har lavet et sobert og flot program,« slutter han.

Herunder kan du se alle de fire par, der medvirker i 'Gift ved første blik'.

25-årige Kathrine Gosvig Kelså fra Silkeborg og 27-årige Michael Harders fra Aarhus.
25-årige Kathrine Gosvig Kelså fra Silkeborg og 27-årige Michael Harders fra Aarhus. Foto: Kenneth Svanborg
Vis mere
Cecilie Basnov fra 'Gift ved første blik' giver sin brudekjole gratis til Tina Broholm.
Cecilie Basnov fra 'Gift ved første blik' giver sin brudekjole gratis til Tina Broholm. Foto: Marianne Overaa
Vis mere
Stefan fra Odense og Vanessa fra Esbjerg.
Stefan fra Odense og Vanessa fra Esbjerg. Foto: Marianne Overaa
Vis mere
52-årige Eva og 53-årige Carsten.
52-årige Eva og 53-årige Carsten. Foto: Marianne Overaa
Vis mere