Brian Kristensen anede ikke, at han var blevet meldt til 'Landmand søger kærlighed', før en caster ringede ham op. Og så var det jo uhøfligt at sige nej, smiler han.

»Ej, det lød bare ikke så farligt, og hvis man skal i gang, så kan man lige så godt starte på det dybe vand,« siger Brian Kristensen til B.T.

Den 28-årige landmand har nemlig aldrig haft en kæreste. Faktisk har han ikke engang prøvet at være forelsket.

Og det var da for galt, mente hans ven Troels Hymøller, der selv var med i forrige sæson af TV 2's populære datingprogram. Så han meldte sin gamle skolekammerat til programmet.

»Jeg er nok ikke så god til det med piger i hverdagen, men nu fik jeg det skub, og det tror jeg har været godt til mig,« siger Brian Kristensen, der foruden sin egen usikkerhed på området har været udfordret af sit job som driftsleder på forældrenes gård i Vestjylland.

»Pigerne rejser jo væk, når de er færdig med gymnasiet, for at læse i København og Aarhus, og så er det begrænset, hvor mange der kommer tilbage igen. Vi landmænd arbejder nok også lidt mere om sommeren, og så er der ikke lige tid til at tage ud til springvandet på byens torv torsdag aften for at se, hvad der sker.«

Det er ikke fordi, det med piger aldrig har interesseret Brian Kristensen. Tiden løb bare fra ham, mens han gik og gjorde sig mentalt klar til at møde den store kærlighed.

»Selvfølgelig har jeg altid ønsket en at være sammen med, men det er ikke noget, jeg aktivt har gået og opsøgt. Jeg gik i skole, og så tog jeg noget af min praktik i udlandet, og så gik der tid med det. Så blev jeg færdiguddannet, og så skulle der findes noget erhverv, og så er jeg aldrig nået til det punkt, hvor jeg skulle have en kæreste, og så er jeg bare blevet ældre og ældre.«

I 'Landmand søger kærlighed' bliver fem landmænd præsenteret for potentielle bejlere, som de så skal snævre ind i løbet af et par uger, til der er én tilbage, og der forhåbentligt opstår kærlighed.

Og hvis det sker, så er det faktisk første gang, Brian Kristensen oplever at være forelsket.

28-årige Brian Kristensen.
28-årige Brian Kristensen. Foto: Ian Devald/TV 2
Vis mere

»Der er da mennesker, man møder i sit liv, som man synes mere om end andre. Men jeg har ikke haft det sådan, at jeg bare har gået og tænkt, at det skulle være mig og hende, og hvor jeg har ligget søvnløs over en pige,« siger han.

Alligevel mener han, han har en god idé om, hvilken type han ville være, skulle det ske, at han endte i et parforhold.

»Jeg gør mig ikke godt i store forsamlinger. Jeg er nok ikke sådan en, der går og viser mine romantiske sider frem foran 400 mennesker. Der er jeg mere en, der passer sig selv. Men jeg går og bilder mig selv ind, at jeg er romantisk og er til lange ture på stranden,« siger Brian Kristensen, skønt han ikke har prøvet det.

Og at det nu – forhåbentligt – kommer til at ske for rullende kameraer foran hele Danmarks befolkning får ham ikke til at ryste i bukserne.

»Jeg kender heldigvis ikke særlig mange af dem, der ser med. Jeg vil bare være mig selv, og hvis folk ikke kan lide mig, så går det nok.«