Hvis man er fan af de voldelige og meget sorte komedier 'Blinkende lygter' og 'De grønne slagtere', kan man efter alt at dømme godt begynde at glæde sig.

Bagmanden Anders Thomas Jensen er nemlig snart klar med en ny komedie, 'Retfærdighedens ryttere', hvor han igen selv både har skrevet og instrueret, og i hovedrollerne ses en række af de samme skuespillere, som tidligere har optrådt på slap line i hans film.

Der er tale om en ren stjerneparade, når Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro endnu engang stiller op til vanvittige løjer. De får denne gang selskab af blandt andre Lars Brygmann, Gustav Lindh, Roland Møller og Andrea Heick Gadeberg.

Det skriver filmselskabet Zentropa i en pressemeddelelse, hvor filmens handling også afsløres.

Der er dømt ren stjerneparade, når 'Retfærdighedens ryttere' får premiere 25. december. (Foto: Zentropa)
Der er dømt ren stjerneparade, når 'Retfærdighedens ryttere' får premiere 25. december. (Foto: Zentropa)
Vis mere

'Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler,' skriver Zentropa.

'Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for,' lyder det om handlingen.

Hovedrollen Markus spilles af Mads Mikkelsen, Otto spilles af Nikolaj Lie Kaas, og Lennart og Emmenthaler spilles af hhv. Lars Brygmann og Nicolas Bro. Markus' datter spilles af Gadeberg, som mange vil huske fra 'Ser du månen, Daniel' og 'Sanne the Musical'.

Anders Thomas Jensens seneste, sorte komedie er 'Mænd og høns' fra 2015. Udoverkomedierne skriver hans også seriøse dramaer, og står bag manuskripterne til blandt andet 'Efter brylluppet' og Oscar-vinderen 'Hævnen'. 'Retfærdighedens ryttere' har ifølge Zentropa et budget på 39 millioner kroner, og har forventet premiere 25. december i år.