'Tåkrummende plat', 'dum og fladpandet' og 'århundredets hidtil dårligste danske film'.

Sådan lød de i blot et par få udvalgte anmeldelser af filmen 'Centervagt', der fik premiere i landets biografer i begyndelsen af juni.

Og nu viser det sig, at det ikke kun er anmelderne, der ikke har lyst til at se komedien. De 'almindelige' biografgængere gider nemlig tilsyneladende heller ikke at bruge tid på den.

I hvert fald har blot 19.519 personer set filmen, siden den fik premiere 10. juni. Det skriver Politiken, som har taget et kig på tallene hos Det Danske Filminstitut.

Josephine Park, Rune Klan og Kirsten Lehfeldt i 'Centervagt'.
Josephine Park, Rune Klan og Kirsten Lehfeldt i 'Centervagt'. Foto: Unknown
Vis mere

Avisen har i den forbindelse også talt med Frederik Honoré, som er marketingsdirektør hos Nordisk Film, der har produceret den kritiserede film.

Han bekræfter, at antallet af biografgængere til filmen ikke har været så højt, som de havde ønsket.

Han siger samtidig, at han håber, at folk ikke bliver væk, fordi de vurderer, at filmen er dårlig, men at det skyldes, at de har travlt med andre ting.

»Den mest åbenlyse grund er, at folk ikke synes, at filmen er lige så sjov, som vi synes,« siger han til Politiken og fortsætter:

»Men også vejret og fodbold-EM trækker folk væk fra biografen. Nu har solen skinnet længe nok, så det ville være rigtig fint med en kold, grå og overskyet søndag til at lokke folk i salene.«

Det er Rasmus Heide, der tidligere har stået bag film som 'Blå mænd' og 'Alle for tre', som har instrueret 'Centervagt'.

Han har i forbindelse med den massive kritik af filmen udtalt til B.T., at han mener, at anmelderne ikke har forstået filmens genre ordentligt, men at de nok skal komme efter det.

»Anmelderne er altid sure. Det er en gammel nyhed. Det så vi også med 'Olsen-banden', som også blev skældt ud dengang. Men når det er noget, vi kan samles om, dyrke i fællesskab og have det sjovt med, så får det en okay status senere i forløbet. Det er helt fint, at anmelderne ikke er med fra starten.«