I 2011 sang han sig til finalen i MGP. Siden har han levet et liv på kanten og fået en håndfuld domme på cv'et.

Men fredag aften gør Alexander Linco Jensen comeback som tv-sanger, når han toner frem i 'X Factor' med sangen 'Gadeklog'.

»Min bedste kammerat sagde, at jeg ville få 1.000 kroner, hvis jeg ikke gik videre. Så uanset om jeg vinder eller taber, så vil det være en sejr,« siger den 23-årige rapper fra Næstved til B.T.

De hurtige penge har længe været interessante for Alexander Linco Jensen. De betyder, at man kan hellige sig musikken, som sjældent giver overskud, før man har fået sit gennembrud, fortæller Alexander Linco Jensen, der har et par sange på Spotify under sit MGP-alias Chanlex, mens resten ligger på Soundcloud, hvor han kalder sig AK97.

Alexander Linco Jensen i 'X Factor'.
Alexander Linco Jensen i 'X Factor'. Foto: TV 2
Vis mere

Det er også her, man kan høre sangen 'Gadeklog', som han optræder med i 'X Factor' fredag aften, og som er inspireret af hans eget liv på gaden.

»Jeg har altid været fagligt dygtig og god i skolen, men jeg har aldrig brugt det til noget. I mange år rendte jeg rundt på gaden og lavede hurtige penge. Forskellige kriminelle ting og sådan,« siger Alexander Linco Jensen.

»Jeg har fire domme bag mig. For tricktyveri og besiddelse og videresalg af hash og sådan noget.«

Dommene er fra 2016, 2017 og 2018, fortæller 'X Factor'-deltageren, der ikke ønsker at gå i detaljer om, hvad der skete dengang.

Alexander Lico Jensen stillede i 2011 op i MGP under sit alias Chanlex med sangen 'Min egen Maria'. Her med sine to dansepiger.
Alexander Lico Jensen stillede i 2011 op i MGP under sit alias Chanlex med sangen 'Min egen Maria'. Her med sine to dansepiger. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Vis mere

Han har lagt det bag sig, lover han. Hundrede procent.

»Der kommer en dag, hvor man finder ud af, at det ikke er vejen frem. Jeg kunne godt være kommet ind at sidde, men heldigvis var det kun betingede domme. Men jeg fik alligevel en masse konsekvenser kastet i hovedet. Al den skuffelse, der kørte rundt i familien. Det var bare ikke det, jeg ville.«

I øjeblikket er Alexander Linco Jensen arbejdssøgende. Han var egentlig begyndt på en uddannelse til sosu-assistent, men blev smidt ud på grund af for meget fravær. Det handlede om, at han havde været til 'nogle psykologsamtaler og nogle andre ting', fortæller han. Og så blev 'X Factor'-optagelsere dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Han regner dog stærkt med at skulle have sig en uddannelse. Selv om musikken er den største drøm.

Det var det allerede, da han i 2011 deltog og kom i finalen i MGP med sangen 'Min egen Maria'.

»Det var sjovt. Det var jo det, jeg altid havde drømt om,« siger Alexander Linco Jensen, der især husker koncerterne i Legoland og på Skanderborg samt en episode, hvor han fik lov at bruge timen på at skrive autografer til alle skolens mindre klasser, mens resten af klassen havde dansk.

Men det var ikke sjovt det hele. Og på et tidspunkt blev det for meget for den dengang 13-årige MGP-stjerne.

»Man får sådan et stempel. 'Ham fra MGP'. Både i skolen og hvad angår musikken. Jeg tror bare, jeg følte mig alienated. At jeg skilte mig for meget ud fra de andre. Det blev nævnt, at jeg var 'ham fra MGP', hver eneste dag i folkeskolen, og til sidst var det ikke sjovt mere.«

En sjælden gang imellem bliver han stadig genkendt som Chanlex, og sidste år blev han hyret til en konfirmation, hvor han spillede alle sine hårde rapnumre – men selvfølgelig også blev bedt om at synge 'Min egen Maria'.

Alexander Linco Jensen i 'X Factor'.
Alexander Linco Jensen i 'X Factor'. Foto: TV 2
Vis mere

»Men nu er jeg jo blevet voksen, så nu synes jeg bare, det er sjovt. Det er jo, hvad det er.«

Og Maria – hende har han ikke kontakt til længere, griner han.

»Haha, det har jeg ikke – men jo, hun findes sgu. Vi var jo børn, dengang jeg skrev sangen, men jeg tror, hun både syntes, det var rimelig sødt og rimelig pinligt på samme tid.«

'X Factor' sendes fredag aften klokken 20.