Premieren på TV2's udgave af 'X Factor' indledes med koks i kulissen.

I fredags, da Thomas Blachman måtte tage afsked med den 54-årige førtidspensionist fra Høje Taastrup Frank Larsen, skrev den legendariske 'X Factor'-dommer efterfølgende en overraskende besked ud på Facebook.

»Frank! Når jeg i sidste øjeblik bliver frataget mit frie valg, fordi konstituerede eksperter mener, at de ved bedre end jeg, hvad du kan holde til eller ej, ja, da står jeg som så mange andre i dette land ufri over for systemet. Hvad fanden ved systemet om kunstens helbredende kræfter. Gina, du var kommet med uanset hvad.«

Frank Larsen har i de indledende programmer imponeret med sin dybe stemme. Han lider dog samtidig af sygdommen OCD (Obsessive compulsive disorder, tvangstanker) der gør, at han blandt andet vasker hænder 50 til 150 gange dagligt, og nu viser det sig, at TV2 ikke ville lade ham gå videre til liveshow for at skåne ham.

Frank.
Frank. Foto: TV2 / Blu
Vis mere

»'X Factor’ og særligt deltagelsen i liveshow er et meget krævende forløb, og vi har pligt til at passe godt på vores deltagere. Derfor har vi blandt andet en psykolog tilknyttet, der løbende laver faglig vurdering af deltagerne, og den vurdering lytter vi selvfølgelig til og rådgiver ud fra. Hensynet til deltagerne vejer altid tungest – også i denne sammenhæng,« forklarer TV2's underholdningsredaktør, Dorte Borregaard, til Her & Nu.

Da B.T. onsdag eftermiddag møder Thomas Blachman ved et pressemøde i studiet i Brøndby forud for det første 'X Factor'-liveshow, bliver han først spurgt, om han gerne ville have haft Frank med til liveshow.

»Jeg skriver ingen steder, at jeg havde valgt ham (Frank, red.),« indleder han og giver sin udlægning af forløbet:

»Jeg er i en situation, hvor jeg får at vide, hvad jeg skal vælge og ikke skal vælge. Det er selvfølgelig de eksperter, som ved mere om tingene, når det kommer til det psykologiske. Mit problem er, at jeg tror, jeg ved mere end de fleste psykologer. Psykologer har aldrig haft nogen speciel effekt på mig,« forklarer han.

Blachman
Blachman Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Thomas Blachman understreger, at han er super glad for sine tre endelige liveshow-deltagere, men blot ikke bryder sig om at bliver overtrumfet af TV2.

»Jeg hader at blive fortalt, hvad jeg skal vælge. For så kunne de måske på et tidligere tidspunkt have sagt, at ham må du ikke tage.«

På fredag stiller Thomas Blachman således op med den 43-årige sangerinde Gina Michaells, 23-årige Kristian Kjærlund og 29-årige Andrea Brøndsted.

Mens kasserede Frank Larsen nu satser på at lave sin egen musik og få nogle videoer ud på YouTube, er Thomas Blachman i stedet i fuld gang med at gøre sit hold klar.

Blachman med sine solister over 23.
Blachman med sine solister over 23. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Vi kommer så langt, som vi kan komme. Vi gør os umage, og det er dejligt at have den ældre kategori, der er stille og rolig. De har et indtryk af dem selv og kan komme med gode bud på sange, så vi har et godt samarbejde,« lyder det fra Thomas Blachman, der er spændt på at se, hvad Oh Land og Ankerstjerne har fundet på i deres kategorier.

»Det kommer jo også an på de andre. Jeg skal lige se, hvordan de griber det hele an.«