Sommeren er kommet, og solen skinner.

Umiddelbart er det ikke de bedste betingelser for biograferne, men coronanedlukningerne har tydeligvis vækket filmsulten hos danskerne.

Således sætter tre gange så mange danskere sig nu i sæderne hos Nordisk Films Biografer, end tilfældet var under første genåbning i juni 2020.

»Det er mere efterspørgslen end udbuddet, der driver det«, forklarer direktør for Nordisk Films Biografer, Asger Flygare Bech-Thomsen, til Politiken.

Og det er ganske rigtigt, at det ikke er blockbuster-film, der trækker folkene ind til lærredet, for de bliver slet ikke vist.

Både Nordisk Films Biografer og Cinemaxx valgte nemlig tidligere på året at droppe filmene 'Godzilla vs. Kong', 'Black Widow' og 'Nomadland' fra deres programmer.

Dette skete i protest mod, at biografernes eksklusivperiode på filmene blev forkortet fra fire måneder til fire uger, før filmene kommer ud på streamingtjenester.

Derfor ønskede man fra biografernes side at forhandle en ny prisaftale på plads.

Men hverken dette eller coronarestriktionerne lader til at gå udover danskernes hungren efter biografsalens mørke, popcorn og literstore colabægre.

Ifølge Asger Flygare Bech-Thomsen volder coronarestriktioner som afstandskrav og coronapas da heller ikke biograferne nogle synderlige problemer.