Der blev ikke givet ved dørene, da Ankerstjerne fredag aften skulle vælge, hvem af hans grupper der skulle gå videre fra Five Chair Challenge til Bootcamp.

X Factor-dommeren med det borgerlige navn Lars Christensen smed deltagere ud, selvom der var frie stole, og han fjernede stole i øst og vest, således at der til sidst kun var tre grupper, der gik videre i stedet for fem.

Du var benhård. Hvad skete der?

»Jamen der skete det, at jeg har vanvittigt høje krav til deltagerne, fordi jeg gennemgik forløbet sidste år, og derfor nu ved, hvad der skal opbygges for, at de kan holde til det her forløb,« siger Ankerstjerne og fortsætter:

»Talent er én ting, men man skal også være omstillingsparat, modig og kølig under pres.«

Især det faktum, at deltagerne skal kunne levere under pres er vigtigt for Ankerstjerne, fortæller han.

»Der er nogle, der liver op under pres og skinner endnu mere under projektørerne foran publikum, og så er der nogle, hvor nerverne får dem til at kollapse oven på sig selv. Jeg leder efter dem, der trives i presset.«

Hvorfor er det altid grupperne, der er problemer med?

Ankerstjerne med sine 'X Factor'-meddommere, Oh Land og Thomas Blachmann.
Ankerstjerne med sine 'X Factor'-meddommere, Oh Land og Thomas Blachmann. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Jeg tror, at ligeså snart der bliver introduceret et menneske yderligere, så begynder det at handle om andre ting også. Kemien skal være der, og der skal være et større niveau af pædagogik. Derudover er det ikke længere kun én person, der skal skinne og være rolig under pres, det er to.

Ankerstjerne skulle som nævnt tidligere i artiklen have sendt fem grupper videre til Bootcamp, men han valgte at fjerne to stole.

Dermed er der lagt op til, at han i næste afsnit af TV 2-programmet vil samle to ekstra grupper bestående af solister, der allerede er blevet smidt ud af programmet.

Kan du løfte sløret for, hvad vi kan forvente os af din kategori?

»Jeg kan sige så meget, at jeg føler, at jeg er 100 procent tilbage i spillet,« siger Ankerstjerne og fortsætter:

»Den nat, jeg kørte hjem fra Five Chair Challenge, der tænkte jeg, at det ville blive en lang sæson for mig, og at jeg ville blive nødt til at finde på noget rimeligt gakket for at fastholde seernes opmærksomhed, men jeg synes, jeg har fundet noget, som jeg virkelig kan udrette noget musikalsk med.«

Næste afsnit af'X Factor bliver sendt fredag 14. februar klokken 21.00 på TV 2.

Her skal deltagerne gennem den famøse Bootcamp, inden liveshowsne begynder ugen efter.