Der skulle ske noget nyt i Klaus Andersens liv, da han fyldte 40. Noget skørt. Noget uventet.

Forholdet til kæresten Thomas gik godt, og arbejdet som business analyst i Tryg Forsikrings digitaliseringsafdeling kørte på skinner.

Det var på tide at komme ud af komfortzonen, mente Klaus Andersen, der derfor meldte sig til 'Den store bagedyst', hvor det viste sig, at han havde gået og gemt på et stort, men skjult talent.

»Jeg begyndte at bage under nedlukningen, fordi jeg kedede mig. Jeg startede med surdejen som så mange andre, og så tænkte jeg, at jeg måske også kunne lave de her pæne kager, som folk lægger på Instagram,« siger Klaus Andersen.

Klaus Andersen havde aldrig bagt, før coronanedlukning og kedsomhed fik ham igang.
Klaus Andersen havde aldrig bagt, før coronanedlukning og kedsomhed fik ham igang. Foto: Carsten Mol
Vis mere

Og det kunne han.

Faktisk så godt, at han ikke bare klarede sig gennem nåleøjet til castingen på DR-programmet, men også vandt mesterbagerforklædet i sæsonens første afsnit.

Men det er ikke første gang, ugens mesterbager har valgt en ny retning i sit liv.

Den 40-årige 'Bagedyst'-deltager er nemlig oprindelig uddannet musicalskuespiller fra Det Danske Musical Akademi i 2005. Her har han været en del af ensemblet i både 'Sommer i Tyrol' på Nørrebros Teater og 'Atlantis', som tog på danmarksturné, inden han tog til Tyskland i nogle år og lavede show på krydstogtskibe.

Men livet som musicalskuespiller passede ikke til hans personlighed, og efter syv-otte år måtte han erkende, at han skulle noget andet med sit liv.

»Det er en hård branche, hvor de faste job ikke hænger på træerne, og man skal have nogle spidse albuer, hvis man vil begå sig. Det var sjovt i mine 20ere, men da jeg fyldte 30, havde jeg nogle andre behov,« siger han.

»Nu havde jeg udlevet min drøm, og så skulle der ske noget andet. Jeg havde pludselig en anden livsstil, og nu ville jeg bare gerne have et 8-16-job og tjene nogle flere penge.«

I dag kan han da godt spørge sig selv, hvorfor han ikke bare tog direkte på universitetet og fik sig et 'rigtigt job i stedet for at gå den kreative vej', som han siger.

Her ses alle årets deltagere i 'Den store bagedyst'.
Her ses alle årets deltagere i 'Den store bagedyst'. Foto: Carsten Mol
Vis mere

For selvom showbizz er en uopnåelig drøm for mange, så er branchen ikke for alle. Og det skal man være ærlig om, mener Klaus Andersen, der er træt af, at folk altid møder ham med undrende blikke, når han fortæller om sit skifte fra underholdnings- til it-branchen.

»For ingen spørger den tidligere tømrer, hvorfor han skiftede branche og blev ingeniør. Hvorfor er det kun interessant, når man skifter fra teaterbranchen? Det irriterer mig faktisk ret meget,« siger han.

»Svaret er, at det skulle jeg ikke mere. Så jeg vender den om og siger, at det er, fordi jeg er god til meget og skal flere ting. Ved siden af mit job får jeg for eksempel min kreativitet ud ved at undervise i fitness, yoga og pilates. Og så fandt jeg åbenbart også en ny måde at være kreativ på gennem bagning,« siger den nye 'Bagedyst'-stjerne.