’Badehotellets’ 22-årige stjernespire Mia Helene Højgaard går en spændende tid i møde.

Efter at have været en fast del af TV 2’s populære serie siden 2017 som stuepigen Ane, der kommer galt afsted og bliver gravid med trompetspilleren Jesper, gør hun nu klar til at tage et nyt, vigtigt karriereskridt.

Hun er vokset op i Odense, er student fra Sct. Knuds Gymnasium og flyttede hjemmefra tilbage i august. Nu vil hun ind på skuespillerskolen.

»Det er meget spændende. Jeg var 14-15 år, da jeg startede på ’Badehotellet’, men det var først, da jeg kom med igen fra sæson fire, at jeg kom rigtig med. Det var oppe at vende, at jeg skulle droppe ud af gymnasiet, men jeg lod være, og nu søger jeg ind,« fortæller Mia Helene Højgaard.

Mia Helene Højgaard.
Mia Helene Højgaard. Foto: Claus Bech
Vis mere

Det er som bekendt et nåleøje at komme ind på skuespillerskolen. Hun forsøgte første gang sidste år uden held. I år har hun fået hjælp af en af kollegaerne fra ’Badehotellet’.

»Jeg læser hos Ulla Vejby (der spiller stuepigen Edith, red.). Det er mega sjovt. Jeg søger ind på alle skolerne. Det kan man ligeså godt gøre.«

Ulla Vejby fortæller til B.T., at hun har haft privatelever de sidste syv år. Hun elsker at hjælpe sine yngre kollegaer, og det har været særligt sjovt med Mia Helene Højgaard.

»Det har været ekstra fedt, fordi vi kendte hinanden i forvejen. Så kunne man springe al indledende høflighed over og bare være ærlig fra start af.«

Ulla Vejby.
Ulla Vejby. Foto: Claus Bech
Vis mere

Mia Helene Højgaard drømmer om enten at bo i København eller Aarhus. Efter gymnasiet rejste hun rundt i Asien, og nu har nu lyst til at prøve noget andet end Odense.

»Jeg har mange veninder i København og synes, Aarhus er en fed studieby,« fortæller hun.

Både Mia Helene Højgaard og Ulla Vejby er aktuelle i den syvende sæson af ’Badehotellet’, hvor de fortsat har deres roller som stuepigerne Edith og Ane på hotellet.

Edith har sin stadig sine kamp med den bestemte Otilia, mens Anes datter Emma er blevet otte år.