Lyt til artiklen

Det var bestemt ikke kun glitter og glamour for den første deltager i TV 2's 'Bachelor'.

Det fortæller Casper Berthelsen i et nyt interview med Femina.

Den 34-årige bachelor endte med en depression, efter kameraerne slukkede, for han ikke havde fundet kærligheden, og coronaen gjorde, at han ikke kunne date på ny.

»Jeg udviklede faktisk en depression. Det er ikke noget, jeg har fortalt om, fordi jeg nødvendigvis ikke fortæller alt om mig selv til alle,« lyder det til magasinet.

Til B.T. fortæller han, at han måtte tage kontakt til TV 2 og produktionen bag programmet for at få hjælp.

»Jeg kom til at tænke nogle negative tanker om, at jeg var en fiasko. Jeg vidste ikke, om jeg var det værd, som jeg før havde troet. Derfor udviklede jeg den her depression. Det var virkelig hårdt,« fortæller han og fortsætter:

»Jeg havde god kontakt med mine nærmeste. Og jeg begyndte der at date min nuværende kæreste, Sarah. Vi tog kontakt til TV 2, og de kunne se, hvor galt det stod til. De mente, jeg skulle i psykologforløb, og det hjalp rigtig meget.«

Casper Berthelsen endte med at gå til psykolog i et halvt år, hvor han arbejdede med de tanker, der havde fæstnet sig i ham efter forløbet.

Ifølge Casper Berthelsen følte han sig 'ført bag lyset' af produktionen, da de ændrede præmissen i programmet, og det ikke længere kun var ham og de 18 kvinder, men at der også blev tilføjet endnu en bachelor.

»Producenten havde sagt, at det kun blev mig, de havde skitset præmissen op for mig, hvor det kun var mig, og det var det, jeg havde købt ind på. Det var også det, vi havde skrevet kontrakt på. Jeg følte, de havde gået bag min ryg.«

Han kan dog kun rose, hvordan produktionen efterfølgende behandlede ham, da han fortalte om depressionen, hvor han med egne ord 'græd hver dag'.

»Da det gik op for dem, hvor galt det stod til, så reagerede de hurtigt, og de var gode til at støtte mig.«

Casper Berthelsen fik ikke kun gode oplevelser med fra at medvirke i programmet.
Casper Berthelsen fik ikke kun gode oplevelser med fra at medvirke i programmet. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Selvom Casper Berthelsen var glad for oplevelsen, ville han ifølge eget udsagn gerne have givet alt det gode, programmet medførte, tilbage, hvis han kunne være sluppet for den depressive periode i sit liv.

»Hvis jeg kunne have undgået det depressive år, så ville jeg gerne give det hele tilbage. Goderne, den kvarte million og opmærksomheden. Jeg havde givet det hele tilbage, hvis det betød, jeg havde undgået den tid.«

Han deler historien nu for at sætte fokus på, at mange nye ansigter i tv-programmer kan have brug for mere træning, inden de kommer på skærmen.

»Jeg synes, der burde være større fokus på realitydeltageres mentale helbred. Det her med at være et kendt ansigt var enormt overvældende, og jeg havde ikke fået en form for forberedelse fra nogen.«

I dag kan han dog fortælle, at det går langt bedre.

»Det er 2021, der står som året, hvor jeg havde det dårligt. I 2022 står jeg meget bedre, og jeg græder ikke hver dag,« siger han med et grin.