Hvor mange israelere skal der til for at flytte en stol?

Svaret er 'flere, end vi umiddelbart kan tælle'.

I hvert fald hvis den stol er kæmpestor og en del af det danske grandprix-håb Leonoras sceneshow.

Torsdag går den 20-årige sangerinde på scenen for at forsvare Danmarks ære med sangen 'Love is Forever'. Og det sker fra sædet af en gigantisk specialbygget stol.

Leonora starter på scenegulvet, man skal i løbet af sangen op på stolen til sine korsangere.
Leonora starter på scenegulvet, man skal i løbet af sangen op på stolen til sine korsangere. Foto: RONEN ZVULUN
Vis mere

Men den blå stol, der er 4,6 meter høj og 2,4 meter bred, er ikke sådan lige at flytte.

Så mens tv-seerne præsenteres for et såkaldt 'postkort', hvor man i en video bliver præsenteret for danske Leonora Colmor Jepsen, er der travlt på scenen.

Det kan du se i videoen over artiklen, som B.T. har filmet under generalprøven onsdag.

Endnu mere travlt er der dog efter sangen, hvor både stol, Leonora, to dansere og to korsangere har et kort video-'postkort' til at komme væk fra scenen, mens den svenske sanger John Lundvik stiller sig klar med sin egen rekvisit.

Selvom stolen er bøvlet, så var den ifølge DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, vigtig at få med til finalen i Israel.

»Vi synes, det fungerede så godt med stolen i Herning, så vi ville bare have den med. Men den billigste og bedste løsning var at få lavet en ny her i Israel, så det har vi fået,« siger han til DR.

Du kan se Leonora forsvare de rød-hvide farver i den anden semifinale under dette års Eurovision torsdag den 16. maj klokken 21 på DR1.

Finalen sendes lørdag.

Bettingklubbenepisode30