Én halv million ud af USA's godt 12 millioner nye arbejdsløse holder til i Hollywood. Og nogle af dem har kendte navne som 'Demi Moore', 'Brad Pitt' og 'Tom Hanks'.

'Jeg fodrer vores fisk og laver kaffe til min kone, ellers ingenting.'

Sådan beskrev 'Forrest Gump'-stjernen Tom Hanks for nylig sin hjemmesituation i et interview med radiostationen NPR – National Public Radio. Og mens ægteskabet her – trods corona-trummerum – går godt, så er det gået hårdere ud over forholdet imellem Robert De Niro og hans ekskone Grace Hightower.

Således mødtes de to forhenværende ægtefæller i sidste uge i retten i New York, hvor 'Taxi Driver'-stjernen klagede sin økonomiske nød i et forsøg på at reducere sit månedlige hustrubidrag fra 600.000 kroner til godt 300.000 kroner.

Både Tom Hanks og hans kone Rita Wilson har været smittet med corona.
Både Tom Hanks og hans kone Rita Wilson har været smittet med corona. Foto: VALERIE MACON - AFP
Vis mere

»Mr. De Niros forretninger har mistet over 75 procent af sine indtægter på grund af coronakrisen,« plæderede Robert De Niros advokat ifølge avisen The New York Post.

Under et ophold i Australien, hvor Tom Hanks skulle have optaget en film om Elvis Presley, blev både han og konen, Rita Wilson, i marts smittet med corona.

I interviewet med NPR afslører Hanks, at de ikke nåede at optage én eneste scene til Elvis-filmen, hvor han selv skulle spille rock-kongens manager.

Og Hanks er ikke alene i sin lediggang.

Filmstjernen Demi Moore tager sig en coronaslapper.
Filmstjernen Demi Moore tager sig en coronaslapper. Foto: twitter
Vis mere

Midt i marts blev alt filmarbejde i Hollywood og omegn således lukket ned.

Store produktioner som 'Elvis', 'James Bond' og 'Mulan' blev henholdsvis aflyst, forsinket og udskudt på ubestemt tid.

Ifølge finansbladet Forbes gik den amerikanske biografindtjening (sammenlignet med samme periode i 2019) ned med massive 100 procent i både marts og april.

Ifølge branchebladet Hollywood Reporter har knap en halv million ansatte i filmindustrien mistet deres job. De godt 700 milliarder kroner, som den amerikanske filmindustri årligt indbringer, forventes i år reduceret med 80 procent.

Hollywood gik i stå og ligger stadig øde hen.
Hollywood gik i stå og ligger stadig øde hen. Foto: VALERIE MACON - AFP
Vis mere

Og selv om optagelserne i Hollywood forsigtigt er genåbnet, primært på serieproduktioner som 'Days of Our Lives' og 'Wheel of Fortune', så er der på grund af ny stigning i både covid-19-tilfælde og -dødsfald i Californien ingen tegn på, at filmindustrien i den nærmeste fremtid vil vende tilbage til 'normale forhold'.

Nogle filmstjerner har dog formået at vendte krisen til noget positivt.

Således har 'Oceans 7'-stjernen Brad Pitt ifølge People Magazine brugt tiden fornuftigt til at genetablere et godt forhold til ekskonen Angelina Jolie og deres seks fælles børn. Pitts ekskone Jennifer Aniston har ifølge eget Twitter-udsagn arbejdet på flere forskellige manuskripter. Demi Moore isolerede sig sammen med eksmand Bruce Willis og deres tre døtre. Og John Krasinski, der før coronakrisen var bedst kendt for at være gift med filmstjernen Emily Blunt, har under nedlukningen skabt sin helt egen YouTube-karriere som vært for den hjemmelavede nyhedsserie 'Some Good News' – SGN.

Nu er stjerner som Robert De Niro, Brad Pitt, Demi Moore og Jennifer Aniston selvfølgelig ikke i fare for hverken at gå sultne i seng eller miste deres hjem.

Robert De Niro og hans ekskone Grace Hightower.
Robert De Niro og hans ekskone Grace Hightower. Foto: CARLO ALLEGRI - Reuters
Vis mere

Således påpegede Robert De Niros ekskone Grace Hightower under retssagen i New York, at hendes eks har en formue på små 500 millioner dollar – 3,5 milliard danske kroner.

Men mange andre er i farezonen.

Og i interviewet med National Public Radio peger Tom Hanks på krisens virkelige tabere.

»Biografejerne, lysfolkene, lydfolkene og assistenterne. Det er dem, der for alvor får filmindustrien til at køre rundt. I forvejen arbejder alt for mange i Hollywood for ingenting eller alt for lidt. Og hvis vi ikke finder en løsning, tør jeg slet ikke tænke på, hvor den amerikanske filmindustri vil ende,« siger Hanks til NPR.