I 2010 fik Anni Fønsby en dom på halvandet års fængsel for at have drevet bordelvirksomhed, og her næsten 10 år senere åbner hun op om tiden i fængslet.

Onsdag aften er 46-årige Anni Fønsby vært i programmet 'Til middag hos' på TV3, og her kommer hun blandt andet ind på sin tidligere fængselsdom og sit liv i dag.

»Tiden i fængslet er en 'dark side of my life'. Det at blive frataget ens frihed og lige pludselig blive sat ind et sted, hvor man bliver frataget muligheden for at se de mennesker, man holder af, det er den største straf i livet,« fortæller hun til B.T.

Rufferisagen fra 2010 blev kaldt én af danmarkshistoriens største, og i 2005 fik Anni Fønsby ligeledes en betinget dom for en lignende sag om rufferi.

Anni Fønsby blev i 2010 dømt for rufferi, som medførte, at hun røg halvandet år i fængsel.
Anni Fønsby blev i 2010 dømt for rufferi, som medførte, at hun røg halvandet år i fængsel. Foto: NENT Group/Bjørn Jakobsen
Vis mere

I dag holder hun stadig fast i, at hun blot var uheldig, at det lige var hendes bordel, som myndighederne valgte at fokusere på.

»Jeg var uheldig, fordi der ikke er nogen forskel på den klinik, jeg drev, og de 100 andre klinikker, der stadig drives rundt om i landet. Nogle gange skal der åbenbart statueres et eksempel, fordi det er ulovligt at drive den type klinik,« lyder det fra hende.

Burde du ikke have vidst, at din klinik var ulovlig?

»Nej, for da jeg prøvede at ringe til Skat og myndighederne, så fik jeg ikke at vide, det var ulovligt. Når man bliver vejledt af professionelle revisorer og advokater, så synes jeg, det er uretfærdigt, men det var mest af alt frustrerende, fordi jeg ringede og spurgte, hvad den rigtige måde var at gøre det på, men der var jo ingen rigtig måde,« lyder det fra hende.

46-årige Anni Fønsby.
46-årige Anni Fønsby. Foto: NENT Group/Bjørn Jakobsen
Vis mere

Tog datteren med i fængsel

Anni Fønsbys i dag niårige datter, Victoria, som hun har sammen med eksmanden, it-milliardæren Erik Damgaard, levede ligeledes halvandet år i Statsfængslet ved Horserød, fordi hendes mor sad bag tremmer.

»Jeg sad inde på en familieafdeling, så jeg tog min datter med, fordi hun ikke var særlig gammel på det tidspunkt, og det er det eneste positive, jeg kan tage med derfra. Som mor var jeg sammen med min datter hele døgnet. Det var som en slags hjemmegående husmor, mens min datter fik den mest trygge og intense opvækst ved min side,« mener hun.

Tiden i fængslet gik, og Anni Fønsby blev løsladt, men arrene på sjælen vil hun altid have med sig, forklarer hun:

»Jeg husker tydeligt lyden af nøglerne, som hver morgen åbnede den tykke jerndør. Det har bidt sig fast, og det har gjort, at jeg aldrig sover for lukkede døre mere. Jeg vågner stadigvæk nogle gange og tænker på det. At miste sin frihed har virkelig sat sine spor, og jeg har forsøgt at bearbejde det så godt som muligt, men det har taget rigtig mange år.«

Anni Fønsby.
Anni Fønsby. Foto: NENT Group/Bjørn Jakobsen
Vis mere

Nyt liv som sexolog

Anni Fønsby forsøger at lægge fortiden bag sig, og selv om den har betydet, at hun har haft svært ved at få et job, så har hun besluttet sig for at gå i oplæring hos den kendte sexolog Joan Ørting.

»Jeg er et rigtig godt sted i mit liv, hvor jeg er i gang med en uddannelse som sexolog og parterapeut hos Joan Ørting,« fortæller hun og uddyber:

»Jeg er et menneske, der ikke har nogen fordomme, så det er nemt for folk at komme til mig med deres problemer i et parforhold. Jeg bliver bombarderet med mail hver dag om folks frustrationer, og det er spændende at arbejde med både mennesker og sig selv. Det burde alle mennesker sgu prøve.«

'Til middag hos' sendes mandag til torsdag klokken 19 på TV3, og i videoen øverst kan du høre Anni Fønsby fortælle om bruddet med Erik Damgaard.