'Et ubehjælpsomt tyndt plot', 'et omvandrende kaos' og 'en direkte fornærmelse over for publikum'.

Sådan lyder nogle af de lidet flatterende beskrivelser af Mads Mikkelsen nye biografaktuelle storfilm, 'Chaos Walking', som bestemt ikke er blevet velmodtaget af de danske anmeldere.

Tværtimod.

Filmen, der udover Mads Mikkelsen har 'Spiderman'-stjernen Tom Holland og 'Star Wars'-skuespillerinden Daisy Ridley i hovedrollerne, er faktisk nærmere blevet slagtet på brutal vis.

Tom Holland og Daisy Ridley.
Tom Holland og Daisy Ridley. Foto: Nordisk Film / Pressefoto
Vis mere

To hjerter fra Politiken

For eksempel kalder Politikens anmelder Nanna Frank Rasmussen filmen for 'stiv, kluntet og kunstig'.

Filmen skulle efter planen være sendt på markedet i 2019, men filmselskabet udskød den dengang for at skyde en række scener om i forsøget på at forbedre filmen.

Forbedringen er dog ikke til at se, lyder det i Nanna Frank Rasmussens anmeldelse.

»Man tør slet ikke at tænke på, hvor dårlig den var i sin oprindelige 2019-version,« skriver hun tørt og kontant.

Mads Mikkelsen i 'Chaos Walking'.
Mads Mikkelsen i 'Chaos Walking'.
Vis mere

To stjerner fra DR

Heller ikke DR's anmelder, Per Juul Carlsen, der er vært på 'Filmland', er i nærheden af at være begejstret for Mads Mikkelsens nye Hollywood-film.

Han kalder i sin anmeldelse filmen for et 'omvandrende kaos' og for 'årets mest larmende film'.

At det er en larmende film har dog en dybere mening.

Filmen, der er baseret på Patrick Ness' første bog i trilogien af samme navn, handler nemlig om, hvordan menneskeheden i en fjern fremtid er flyttet ud på en planet, de kalder Den Nye Verden.

En stjerne fra Moovy

Planeten er dog ikke det paradis, som de håbede på, da alle nybyggernes tanker lige pludselig bliver højlydte, så andre kan høre dem.

Et godt plot, ifølge Moovy.dk's anmelder Steven Stengaard Jensen, men et plot, som instruktøren Doug Liman ikke har formået at gøre til noget, der er værd at se.

»Hvis der er noget positivt at sige om 'Chaos Walking', er det, at den passer fint til pensum på filmskolerne. En lektion i alle de fejl, der kan begås, når en film skabes,« skriver Steven Stengaard Jensen i sin anmeldelse og fortsætter:

»Under almindelige omstændigheder er dette én af årets værste film. Men som en invitation tilbage til biograferne er det en direkte fornærmelse over for publikum.«

Mads Mikkelsen i 'Chaos Walking'.
Mads Mikkelsen i 'Chaos Walking'. Foto: Nordisk Film / Pressefoto
Vis mere

To stjerner fra Ekko

Der er heller ikke meget kærlighed at hente hos Ekkos anmelder, Claus Nygaard Petersen.

Selvom han i sin anmeldelse skriver, at Mads Mikkelsen gør det godt, påpeger han samtidig, at danskerens præstation ikke er nok til at redde filmen fra at være 'en kedsommelig affære'.

»Hvordan det er muligt med en så imponerende rollebesætning og dygtige folk bag kameraet at lave en så ujævn og tæt på decideret kedelig film, er noget af en gåde,« skriver Claus Nygaard Petersen og kalder endvidere filmen for intet andet end en 'sekundavare fra Hollywood'.

'Chaos Walking' kører i biografen netop nu. Hvis du vil vide mere om film, kan du se traileren til den i playeren øverst oppe i denne artikel.