’Når ét lys slukkes, så tændes der et nyt,’ som Nik & Jay sang tilbage i 2006, og således bevægede ’Tinka og Kongespillet’ sig i aftenens søde afsnit 13 fra livsfarlig action til spirende juleromantik.

Nogle vil synes, det er alt for meget, andre vil falde i svimer.

Uanset hvad gik der ren ’Notting Hill’ i den, da Neel Rønholt endelig, som en anden 90’er-Julia Roberts, fik fortalt sit hjertes udkårne, at hun jo bare er en nissepige, der står foran en menneskedreng og beder ham om at elske hende.

Og så kyssede de! Samtidig med at Tinka og Lasse i nisseverdenen til tonerne af lillesøster Astrids smukke Lucia-sang holdt i hånd og lovede hinanden evig troskab. Jamen, altså!

Ligesom forårets store ’Avengers’-brag nærmer Tinka og co. sig bogstaveligt talt slutspillet i det hæsblæsende kongespil.

Skovnissen Birk er pt. dømt ude, efter han højdramatisk i går faldt ud over en klippekant, og nu står det altså imellem bulderbassen Grot, Wozniacki-jam Falke og altså vor helt Tinka, som lidt irriterende endnu en gang bliver usikker på sig selv.

I forrige afsnit var der god stemning imellem deltagerne, men nu er alle pludselig uvenner igen, og endnu engang skal vi forstå, at de 'onde' er egoister, der ikke vil fællesskabet, og at Tinka er den gode, der vil have, at alle skal være venner – symbolsk skåret ud i pap ved Peter Gantzler, der nægter at bygge en bro mellem Nordlandet og Minedalen.

Et lidt brat skifte, men det ville selvfølgelig også være kedeligt, hvis alle var venner resten af julekalenderen.

Christian Tafdrup.
Christian Tafdrup. Foto: TV2
Vis mere

Birthe Neumann brillerede endnu en gang som forvirret bedstemor, der synes, det hele er så spændende med det kongespil, og funderer, om hun mon skulle ønske sig et sværd i julegave.

I fangetårnet fortsætter Christian Tafdrup med at lægge planer. Men skal han ikke snart gribe til handling? Hvorfor sidder han egentlig til fange, hvis Ellen Hillingsø har magten over alle soldaterne? Det bliver spændende at se, hvordan han vil udføre sit statskup.

Og hvad med Birk? Er han død, eller vågner han op i morgen? Så mange spørgsmål.

Jeg tænker, det nok skal gå alt sammen.