Er du stadig sur over sendetidspunktet og det vanvittige faktum, at Hjalmers 'Tinka'-sang er gemt til rulleteksterne, så hjalp afsnit to ikke på humøret.

Efter et fint premiereafsnit, hvor vi fik genintroduceret det magiske nisse-univers blandet med gårdhygge i menneskeverdenen, fik vi et lidt trægt og småkedeligt afnit to, hvor handlingen decideret gik i stå.

Tinkas far er (måske) død, så nisserne skal ud i en omgang 'Game of Thrones'. Den unge nissepige er så usikker på, om hun på ægte 'Paradise Hotel'-manér er 'værdig' til at deltage i slutspillet, og det brugte hun så hele afsnittet på at finde ud af.

Selvfølgelig skal hun være med i Kongespillet, selvfølgelig bliver der fundet en løsning, og derfor blev det lidt en sløv omgang at se hende gå usikkert på omgang hos de forskellige karakterer og høre, om de nu syntes, hun burde stille op eller ej.

Lasse læser et brev op for Tinka, som hendes far har skrevet, så nu er Tinka klar på at deltage i 'Kongespillet'.
Lasse læser et brev op for Tinka, som hendes far har skrevet, så nu er Tinka klar på at deltage i 'Kongespillet'. Foto: TV2
Vis mere

Fair nok. Med 24 afsnit skal der også være brug for små pauser i den fremadrettede handling, det er måske bare lidt tidligt på sæsonen.

Derudover irriterede særligt to (faktisk tre) karakterer i en ellers fin blanding af gode og onde nisser og mennesker.

Hvorfor skal Christian Tafdrups prins Fileas bevogtes af Gøg og Gokke?

De to vagter foran fangetårnet er direkte pinlige og alt for revy-dumme og overspillede.

De skal helt sikkert fungere som komisk indslag – og humor er naturligvis en smagssag – jeg synes bare ikke, det er særlig sjovt, når de meget belejligt kommer op at slås med hinanden, så Tinka kan snige sig forbi.

Peter Gantzler er også lidt for teater-dramatisk som pacer-nisse fra Nordlandet, men hele familien Danmark skal selvfølgelig også kunne følge med, når det skæres ud i pap, at han ikke er verdens bedste far. Det kommer formentlig Tinka til gode senere i julekalenderen...

'Tinka og Kongespillet' kom flot fra land med over 1,2 millioner seere søndag aften. Afsnit to får formentlig ikke flere med på vognen, men lad os se, om der kommer mere fart over feltet i afsnit tre.

Se øverst i artiklen 'Tinka'-skuespillerne forsøge at forklare, hvad der skete i første sæson.

Birthe Neumann står for hyggen i menneskeverdenen.
Birthe Neumann står for hyggen i menneskeverdenen. Foto: TV2
Vis mere