Lyt til artiklen

'I ser jo stadig brandhamrende godt ud,' lyder en af de første kommentarer på Instagram.

For nylig vakte Anders W. Berthelsen begejstring på det sociale medie, da han uploadede et billede af sig selv i selskab med kollegaerne Peter Mygind, Peter Gantzler og Jesper Lohmann.

Så du tv i 1990erne, vil du vide, at netop disse fire skuespillere for 25 år siden lagde gaderne øde som en del af DRs hitserie 'Taxa', og på Instagram spurgte et par af brugerne da også, om der er nye afsnit på vej?

Men nej. Det er der desværre ikke, fortæller Anders W. Berthelsen med et grin, da B.T. møder ham i forbindelse med hans rolle i TV 2s nye dramaserie 'Dansegarderoben'.

De fire venner var blot samlet til en hyggelig middag i selskab med deres hustruer, og det fik han lyst til at forevige:

»Der er jo sket en masse gennem årene. Vi har alle haft travlt, er blevet gift, fået børn og skilt igen og så videre. Nu er vi begyndt at ses igen, og det var bare sjovt og pissehyggeligt,« fortæller Anders W. Berthelsen, der var 28 år, da 'Taxa' fik premiere tilbage i 1997.

»Jeg tør slet ikke tænke på, hvor René (Hans karakter i 'Taxa', red.) er endt henne. Men det var sjovt og en fantastisk tid. Jeg var helt ung og nyuddannet,« husker han tilbage.

Adspurgt direkte om, hvad han ville sige til, hvis DR en dag ringede og spurgte, om han ville være klar på at lave nye afsnit af 'Taxa', svarer han:

Anders W. Berthelsen, Peter Gantzler og Laura Christensen da de i 1997 var til premiere på 'Titanic'.
Anders W. Berthelsen, Peter Gantzler og Laura Christensen da de i 1997 var til premiere på 'Titanic'. Foto: BENT MIDSTRUP
Vis mere

»Haha, jeg er aldrig lukket for noget, hvis det er godt. Så lad os se, hvis der er nogen der kommer med et virkelig godt manuskript.«

Er du stadig god til at køre taxa?

»Ja, det tror jeg. Men det vil nok blive en taxaserie uden så mange cigaretter som sidst. Vi røg jo satme hele tiden. Det var dengang, man røg over alt.«

Anders W. Berthelsen fik efter 'Taxa' blandt andet en af hovedrollerne som socialdemokraten Palle From i DRs anden store serie 'Krøniken'.

Anders W. Berthelsen, Peter Gantzler, Thomas Bo Larsen, Jesper Lohmann og Nicolaj Kopernikus da 'Taxa' stoppede i 1999.
Anders W. Berthelsen, Peter Gantzler, Thomas Bo Larsen, Jesper Lohmann og Nicolaj Kopernikus da 'Taxa' stoppede i 1999. Foto: MOGENS FLINDT
Vis mere

Han ved ikke, hvad der gav mest opmærksomhed, men tilføjer:

»Mens vi lavede 'Krøniken' kom en skoleklasse gående forbi mig og så sagde de 'hej Palle, er det ikke dig fra 'Taxa'? Så det flød lidt sammen der.«

Peter Gantzler og Peter Mygind har i denne omgang ikke haft lyst til at kommentere på en mulig 'gendannelse' af 'Taxa'-holdet.

Til gengæld er Jesper Lohmann klar på at genoptage sin rolle som 'Taxa'-Finn:

Jesper Lohmann fotograferet i 2018.
Jesper Lohmann fotograferet i 2018. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

»DR skal være mere end velkommen til at sætte et remake på skinner. Ideerne står i kø så at sige, og Finn er frisk,« skriver han i en mail til B.T.

Jesper Lohmann forestiller sig, at hans karakter anno 2023 har uddannet sig til psykoterapeut dog uden at have lagt sit store temperament på hylden.

Han tilføjer:

»Serien betød jo et såkaldt folkeligt gennembrud, og som man kan se (på Anders W. Berthelsens Instagram-opslag, red.) et langvarigt venskab med de skønneste drenge.«