Det er ikke altid nemt at være Anders 'Anden' Matthesen. Specielt ikke lige efter en stor premiere.

»Så er der umiddelbart abstinenser. Sådan havde jeg det allerede, da jeg gik ud af Imperial efter premieren,« siger Anders Matthesen til B.T. til Zulu Comedy Galla i København.

'Anden' taler om sine oplevelser, da gallapremieren på 'Ternet Ninja 2' var slut.

»Hvad gør jeg nu, nu er den afleveret? Det kunne godt være, man skulle tage og kigge på det. Med en terapeut. Det kan også være, man bare skal tænke fuck it, vi ser hvor det bærer hen. Men det er lidt manisk. Nu skal vi videre, nu skal ske noget ske,« siger han.

Men er du i stand til at finde ro?

»Nej, det er jeg ikke. Ro er ikke noget, jeg bruger. Det har jeg ikke rigtig,« siger han.

Hvis man tror, at Anders Matthesen bare lader kritik prelle af, så kan man godt tro om. 'Anden' bliver meget påvirket af anmeldelser og stemningen på de sociale medier.

»Ja, er du sindssyg. Det gør jeg. Jeg bliver såret også, hvis folk ikke kan lide det også. Det er ligesom at lave noget mad og folk siger, 'der er for meget peber'. 'Hvad fanden snakker du om. Det er den ikke! Den er lige, som den skal være. Du har bare en forkert tunge'. Man bliver megafølsom. Eller man gør ikke. Jeg gør. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet,« afslører han.

Alligevel ryster han ikke på hånden. Han ved, at han må stå ved det arbejde, han laver.

»Jeg vil ikke lave noget om for at få likes. Jeg er jo ikke politiker, det er en alvorlig business. Det handler om at gå forrest og sige, det er sådan her, det skal være. Men det betyder ikke, at jeg ikke sidder oppe om natten og venter på de første kommentarer og anmeldelser løber ind,« siger han og tilføjer:

»Hele hemmeligheden ved at lave det, jeg gør, er at blive ved med at gå i den retning, der er rigtig. Man må ikke høre på alt det der. Men jeg har en sød tand for det. Jeg kan ikke lade være med at dyrke det og kigge med. Hvad synes folk om det. Men man er nødt til at rette ind igen og komme videre.«

'Anden' er desuden snart bogaktuel med 'Livsstil er en livsstil'.