Lyt til artiklen

Sidder du uge efter uge og tænker, at Anders Sandberg fra grønt hus i TV 2 programmet 'Nybyggerne' virker bekendt?

Så er det måske ikke helt forkert.

Du kan have set ham på skærmen før. For i en periode af sit liv var han med i flere film. Det skriver Her & Nu.

Forhistorien er, at Anders Sandberg arbejdede på en skole, hvor en af forældrene var filminstruktøren Ole Bornedal.

Årets deltagere i 'Nybyggerne'. Foto Thomas Sindbæk, TV2.
Årets deltagere i 'Nybyggerne'. Foto Thomas Sindbæk, TV2.
Vis mere

Da Ole Bornedal manglede amatørskuespillere til filmen 'Fri os fra det onde', der havde premiere i 2009, kom han i tanke om Anders Sandberg, som han havde set spille guitar til morgensang på skolen.

»Pludselig en dag kom der en besked nede fra kontoret. De var blevet ringet op af en caster, som spurgte, om jeg ville til casting på nogle Ole Bornedal-film. Jeg tænkte bare 'WHAT'. Så røg jeg til casting, og jeg snakkede med Ole, som fortalte, at han var ved at lave en film, hvor han ville bruge ufaglærte skuespillere, og det var 'Fri os fra det onde',« fortæller han til Her & Nu.

I filmen havde Anders Sandberg rollen som landbetjent og spillede over for kendte kræfter som Kurt Ravn, komiker Lasse Rimmer, Lene Nystrøm fra Aqua og Ole Bornedals datter, Fanny Bornedal. Senere fik han også roller i filmen 'Klassefesten' og 'Den som dræber'.

I dag har Anders Sandberg lagt skuespilleriet bag sig og er, sammen med Frederikke Stolbjerg, langt mere optaget af klinker, fliser og væv – og indretning af deres drømmehjem i tv-programmet.