Selvom Anders Breinholt efter denne sæson er færdig som vært på 'Natholdet', er han ikke færdig med at lave tv.

Det var lidt af en tv-bombe, da den 48-årige tv-vært mandag morgen på sin Instagram-profil annoncerede, at han efter 11 år som ankermand på TV 2s populære aftenshow har valgt at takke af, når efterårets sæson er færdigoptaget til december.

Han uddyber kort til TV2.dk, at det handler om at stoppe, mens legen er god, men derudover kommer han ikke med den store begrundelse.

Det gør han til gengæld i Radio4s program 'Det sidste måltid', hvor de både kommer ind på sin stress-sygemelding i efteråret 2019 og sine aktuelle fremtidsplaner.

Anders Breinholt fotograferet i 'Natholdet's studie på Frederiksberg tirsdag 15. september 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Anders Breinholt fotograferet i 'Natholdet's studie på Frederiksberg tirsdag 15. september 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg burde have trukket det stik meget tidligere,« husker han tilbage på efteråret 2019, hvor han havde fået alt for meget om ørerne.

Ud over sit daglige job som vært på 'Natholdet' havde han sat et show op sammen med Sofie Linde, ligesom han havde presset andre tv- og konferencier-job ind i kalenderen, hvilket gjorde, at han til sidst gik ned med stress.

Det blev for meget, og han oplevede blandt andet, at kroppen rent fysisk sagde stop.

»Det sortnede for øjnene. Det er lidt, ligesom når du skal kaste op. En kvælningsfornemmelse. Det er noget af det mest ubehagelige, jeg har prøvet i mit liv,« fortæller Anders Breinholt til Radio4.

Anders Breinholt fotograferet i 'Natholdet's studie på Frederiksberg tirsdag 15. september 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Anders Breinholt fotograferet i 'Natholdet's studie på Frederiksberg tirsdag 15. september 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Da coronakrisen ramte Danmark i foråret 2020, var Anders Breinholt tilbage på 'Natholdet', og selvom han oplevede en positiv opblomstring med gode seertal og en følelse af at betyde meget for TV 2, valgte han alligevel i december 2020 at gå til ledelsen med besked om, at han ville stoppe efter den aktuelle efterårssæson.

Da værten i 'Det sidste måltid' spørger Anders Breinholt, hvorfor han gjorde det, når han nu var kommet ovenpå igen, lyder svaret:

»Fordi jeg har lavet det i nok tid. Der er ikke noget, jeg ikke har sagt til en gæst. Der er ikke et klip med noget sjovt fra fjernsynet, jeg ikke har sagt noget sjovt om. Der er ikke en politiker, vi ikke har prøvet at skrive noget sjovt om. Vi har været hele vejen rundt.«

Anders Breinholt er vanvittig stolt af 'Natholdet' og føler sig privilegeret over at have fået lov til at køre det i så lang tid. Han valgte i al hemmelighed at melde det ud til TV 2 i god tid for at kunne runde sin sidste sæson ordentligt af og for at kunne vænne sig til tanken om, at der skal ske noget nyt.

Han bliver spurgt direkte, om Sofie Linde skal overtage værtsrollen på 'Natholdet'. Det skal hun ikke, svarer han og understreger, at han ikke ved, hvem der skal være ny vært.

Anders Breinholt havde oprindelig udtænkt en plan for, hvordan stafetten skulle gives videre til en ny vært, men da han ikke kunne blive enig med TV 2, endte planen med at ryge i vasken.

Det er han lidt ærgerlig over, men er – i samarbejde med en coach, som han er begyndt at bruge – kommet frem til, at det er bedst for alle parter, hvis 'Natholdet' i fremtiden kører videre uden hans indblanding.

Hvad så nu? spørger værten.

Anders Breinholt fotograferet ved 'Natholdet's redaktion på Frederiksberg tirsdag 15. september 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Anders Breinholt fotograferet ved 'Natholdet's redaktion på Frederiksberg tirsdag 15. september 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han har ikke noget konkret på vej, men han er ikke færdig med at lave tv, svarer han. Der kommer bare ikke noget nyt lige foreløbig.

»Jeg kan ikke både levere en sindssyg sæson – min store afslutning på 'Natholdet' – samtidig med, at jeg skal udvikle eller optage noget nyt, så jeg udkommer ikke med noget 1. februar 2022,« forklarer Anders Breinholt.

»Jeg ved, at jeg fortsat gerne vil lave fjernsyn. Lige nu siger jeg i mit hoved, at jeg ikke har lyst til at udkomme med samme kadence som tidligere, men det kan jo ændre sig, hvis den geniale idé kommer,« fortæller han videre.

I første omgang har han købt en flybillet til Los Angeles, hvor han til foråret vil opholde sig både med og uden familien fra midten af marts og hen over påsken.

Derudover har han flere ideer på tegnebrættet, men han nyder ikke præcis at vide, hvad der skal ske.

»Det er befriende. Det føles pissefedt,« lyder det fra Anders Breinholt, der som medejer af produktionsselskabet Pineapple Entertainment fortsat vil have en andel i 'Natholdet'.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Anders Breinholt, men han har ifølge sin manager ikke mere at tilføje lige nu.

Hele interview med Anders Breinholt i Radio4s 'Det sidste måltid' kan høres her: