I sidste uge blev det offentliggjort, at 'Natholdets julekalender' – der nu skal hedde 'Breinholts Julekalender' – skifter fra TV 2 Zulu til Viaplay.

Over for B.T. forklarede TV 2s indholdschef Dorthe Thirstrup, at man var »brandærgerlige« over at miste den populære øljulekalender.

»Vi har været i dialog om endnu en julekalender efter den kendte opskrift, men det lykkedes os ikke at lande en aftale med det kendte format,« lød det fra indholdschefen hos TV 2.

Anders Breinholt fortæller dog nu til B.T., at han ikke ved, om der har været forhandlinger med TV 2 om at beholde øljulekalenderen.

Og i så fald har han ikke været med til dem.

»Der var ikke ude og blive shoppet rundt som sådan. Tanken var – og det kom fra mig – at det kunne være meget fedt at prøve det et nyt sted,« forklarer tv-værten.

Han er da også bevidst om, at TV 2 gerne ville have beholdt julekalenderen.

Men han afviser, at der skulle have ligget økonomiske grunde bag, at tv-stationen måtte give slip på ham og formatet.

»Det har intet med det at gøre. Jeg ville gerne kunne sige, at der var et eller andet dramatisk at komme efter – 'Uvenskab: Nu skred de!' – men der har absolut intet drama været omkring det.«

Foto: Casper Østergaard Vester / TV 2
Vis mere

Anders Breinholt forklarer i stedet, at han bare syntes, det var på tide at »ryste posen« og få en »fagligt spændende udfordring«.

Særligt nu, hvor han er blevet erstattet som vært af skuespiller Hadi Ka-Koush på tv-programmet 'Natholdet', der plejede at lægge navn til julekalenderen.

»Af gode grunde ville 'Natholdet' nok ikke blive ved med at lave julekalenderen, fordi Hadi ikke drikker alkohol, og så var det nok også mere min ting. Og så blev vi bare enige om at flytte den, bare for at få noget luftforandring i virkeligheden, så der var lidt nye input, og så vi ikke følte, at det var den samme dør, man gik ind af,« forklarer Anders Breinholt.

»Men det synes jeg nu alligevel, det var, fordi hele holdet og alt det der bag er nøjagtigt det samme,« tilføjer Søren Rasted.

»Det er måske ikke så meget noget, som folk kan se, det er mere på de interne linjer, hvor man prøver at gå et andet sted hen,« indvender tv-værten.

En ændring, som man dog gerne må bemærke, er det nye navn: 'Breinholts Julekalender'.

»Det er ikke noget, jeg har været involveret i!« siger Søren Rasted og slår en latter op.

»Ja, Søren er rasende,« joker Anders Breinholt videre.

»Det sjove er jo, at Søren flere gange undervejs, når jeg siger 'Velkommen til 'Breinholts Julekalender!'', altså så kan jeg godt mærke blikkene!« griner tv-værten.

For der var mange navne oppe at vende – som eksempelvis 'Den store øljulekalender'.

»Af gode grunde kunne den jo ikke hedde 'Natholdets julekalender' mere, så derfor syntes jeg – eller kom vi frem til i samarbejde: 'Breinholts Julekalender'. Det handler nok mest om genkendeligheden, så man ikke var i tvivl om, at det var den samme julekalender.«