Lyt til artiklen

I år er femårsjubilæet for Anders Breinholt og Søren Rasteds øljulekalender.

Men som man nok også kan fornemme på tv-værten og musikerens gode kemi på decemberskærmen, så går deres venskab meget længere tilbage.

»For tyve år siden mødtes vi til noget Grøn-tourhalløj. Du arbejdede på Sony,« forklarer Søren Rasted og kigger på Anders Breinholt, som B.T. har mødt i forbindelse med deres julekalender, der i år er rykket fra TV 2 til Viaplay.

»Ja, og AQUA spillede, ikke?« svarer den tidligere radiopromotor.

»Og så har vi hængt ved. Så blev vi sådan rigtigt gode venner for 10-15 år siden. Vi holder mange sommerferier sammen med familien,« forklarer AQUA-musikeren.

For ud over en fælles omgangskreds, så bindes Anders Breinholt og Søren Rasted også sammen af en fælles kærlighed for Bornholm.

»Vi havde sommerhus ved siden af hinanden nede i Sandkås, nogle vi lejede. Så havde min familie hus 1, og Søren og Lenes familie havde hus 2. Og så planlagde vi altid, at vi havde den uge sammen. Det var bare pissehyggeligt. Det har vi gjort i otte år nærmest i streg,« forklarer Anders Breinholt, før han sender en stikpille til kammeraten.

»Og så blev I egoister, dig og Lene, og købte et sommerhus oppe nordpå, og så døde det jo, og så sad vi helt alene,« siger tv-værten med et glimt i øjet.

'Breinholts Julekalender' har skiftet navn fra 'Natholdets Julekalender', men det er stadig ølekspert Carsten Berthelsen, vært Anders Breinholt og musiker Søren Rasted, der er i front.
'Breinholts Julekalender' har skiftet navn fra 'Natholdets Julekalender', men det er stadig ølekspert Carsten Berthelsen, vært Anders Breinholt og musiker Søren Rasted, der er i front.
Vis mere

I 2017 solgte Søren Rasted og Lene Nystrøm dog deres nordsjællandske sommerhus i Tisvildeleje igen, da de var gået hver til sit efter 16 års ægteskab.

Men det tidligere ægtepars andet sommerhus – nær Allinge på den bornholmske nordvestkyst – overtog Søren Rasted i stedet selv fra sin ekskone – og fortsatte gode ven – sidste år.

Og så fulgte Anders Breinholt og familien altså efter.

»Nej, så købte I sommerhuset oppe i Sandvig, og nu har vi også købt sommerhus derovre. Vi har nede i Bølshavn, og Søren har oppe nordpå,« fortsætter Anders Breinholt.

For ligesom Søren Rasted sidste år overtog sit bornholmske sommerhus i Sandvig, så købte Anders Breinholt med hustruen, Line Køhlert Breinholt, deres bornholmske sommerhus på Bølshavn nær Svaneke.

Samtidig solgte Breinholt-ægteparret deres sommerhus i nordvestsjællandske Fårevejle.

Så Anders Breinholt og Søren Rasted holder kærligt fast i deres knap 20 år lange venskab – og deres tradition med fælles sommerferier med familierne.