Anders Agger gør klar til at spille...Anders Agger.

Den 21. marts begynder optagelserne til filmen 'Meter i sekundet', der er en filmatisering af forfatter Stine Pilgaards populære roman af samme navn.

Hella Joof skal instruere og manuskriptet af skrevet af Jenny Lund Madsen ('Kometernes jul') og Ida Maria Rydén ('Når støvet har lagt sig'), og ligesom i bogen har DR-journalist Anders Agger en rolle i historien.

'Meter i sekundet', der i 2020 vandt boghandlernes prestigefulde pris 'De gyldne laurbær', foregår i og omkring den vestjyske landsby Velling.

Forsiden til 'Meter i sekundet'.
Forsiden til 'Meter i sekundet'. Foto: Pressefoto
Vis mere

Hovedpersonen Marie flytter til byen med sin kæreste Rasmus, da sidstnævnte har fået arbejde på den egnens højskole, og i løbet af historien møder Marie den lokale kendis Anders Agger, som bliver hendes guide til at orientere sig i den vestjyske kultur.

Det er Anders Aggers første filmrolle, efter mange år på DR, hvor han især er blevet kendt for sine rejseeventyr med kokken Anne Hjernøe og den igangværende dokumentar-række 'Indefra'.

Filmen forventes at få biografpremiere i vinterferien 2023, og løbende vil man melde ud, hvem der ellers skal spille med.

Vindere af 'De gyldne laurbær', der i nyere tid er blevet sat i forbindelse med filmbranchen:

- Jesper Wung-Sungs 'En anden gren' vandt i 2017 - året efter havde Regner Grasten film købt rettighederne, men projektet lader stadig vente på sig.

- Jussi Adler-Olsens 'Journal 64' vandt i 2010 - i 2018 udkom den som film med Nikolaj Lie Kaas i rollen som Carl Mørck.

- Leonora Christina Skovs 'Den der lever stille' vandt i 2018 - filmatiseringen står til at have premiere 25. august 2022.

- Hanne-Vibeke Holts 'Dronningeofret' vandt i 2008 - blev i 2011 til en svensk tv-serie.

- Christian Jungersens 'Undtagelsen' vandt i 2004 - udkom i 2020 som film med Dancia Curcic, Amanda Collin, Sidse Babett Knudsen og Lene Maria Christensen i hovedrollerne.

- Jakob Ejersbos 'Nordkraft' vandt i 2002 - udkom som film i 2005 med blandt andet Thure Lindhardt i en af de bærende roller.

Andre læser også