Adam Prices nye statsminister-karakter i 'Borgen', Signe Kragh, vil for nogle seere nok virke bekendt.

Hun er omkring de 40 år, leder af Arbejderpartiet og fra Jylland.

Hun er derudover glad for at tage selfies og lægger gerne rugbrødsmadder op på sin Instagram-profil – og i løbet af de første par afsnit bliver hendes sms-korrespondance en del af historien.

Da B.T. spørger 'Borgen'-forfatteren, om Signe Krav er en fiktiv udgave af Mette Frederiksen, der ikke er langt fra at passe på ovenstående, afviser han det med et grin.

Signe Kragh fra 'Borgen' til venstre og Mette Frederiksen til højre.
Signe Kragh fra 'Borgen' til venstre og Mette Frederiksen til højre. Foto: DR / Scanpix / Collage
Vis mere

»Det er ikke Mette Frederiksen, det er Signe Kragh, som jo er en ganske anden person,« lyder det fra Adam Price.

»Men det er klart, at vi lægger ører til virkeligheden, og så hører vi noget, som vi tager ind i vores univers på en forvrænget og anderledes måde. Så det er ikke Mette Frederiksen, men en meget professionel politiker, som Mette Frederiksen også er,« lyder det videre.

Adam Price påpeger, at selvom hans fiktive statsminister blandt andet bruger Instagram og sociale medier i sammenspillet mellem det private og det professionelle 'jeg', som Mette Frederiksen også er kendt for, så er det en generel tendens, man ser hos politikere.

»Så det er vi meget interesserede i at beskrive og nogle gange satirisere lidt over.«

Statsminister Signe Kragh og udenrigsminister Birgitte Nyborg i 'Borgen'.
Statsminister Signe Kragh og udenrigsminister Birgitte Nyborg i 'Borgen'. Foto: DR
Vis mere

Skuespiller Johanne Louise Schmidt, der netop indtager rollen som statsminister Signe Kragh i den nye sæson, erkender, at mange seere nok vil tænke på Mette Frederiksen, når de ser hende i 'Borgen'.

»Ja, det er der jo nok. Det er jo Adam, der har skrevet det, og så har de castet mig, og ja, jeg kommer fra Jylland. Vi har en kvindelig statsminister, så det er jo nærliggende at være inspireret af hende. Jeg er inspireret af det, som Adam har skrevet, men ja, det ligger da tæt op ad Mette Frederiksen.«

Johanne Louise Schmidt, der blandt andet er kendt for at spille Carl Mørcks sekretær Rose i de populære 'Afdeling Q'-film, har ikke mødt Mette Frederiksen i virkeligheden.

Til gengæld mødtes hun som forberedelse til den nye sæson af 'Borgen' med Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt for at tale om rollen.

Johanne Louise Schmidt som statsminister Signe Kragh i fjerde sæson af 'Borgen'.
Johanne Louise Schmidt som statsminister Signe Kragh i fjerde sæson af 'Borgen'. Foto: DR
Vis mere

»Hun fortalte mig alle mulige brugbare ting,« fortæller hun og tilføjer om Mette Frederiksen:

»Fordi politikere er så meget 'in your face' på sociale medier, så er det jo ret nemt at blive inspireret af, hvordan hun agerer.«

Det er ni år, siden DR sidst sendte 'Borgen', som med de første tre sæsoner blev et internationalt hit, der gav skuespillere som Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen og Pilou Asbæk roller i udlandet.

I forbindelse med premieren på den nye sæson, som DR har lavet i samarbejde med Netflix, har B.T. spurgt en lang række af virkelighedens politikere, hvilken skuespiller der skulle spille dem i en fiktiv 'Borgen'-version.

Du kan se, hvad de forskellige svarede HER.