Jesper Koch flyttede hjem til sine forældre igen for at kunne fokusere fuldt ud på sit arbejde.

Jesper Koch er blevet folkeeje som fast dommer i TV3-programmet ‘MasterChef’, men for tiden er han også aktuel i endnu et TV3-program, nemlig ‘Koch’en på toppen’, som havde premiere her til aften.

Her følger vi ham som ansvarlig for den kulinariske profil på det nyåbnede Alsik Hotel i Sønderborg. Det har krævet blod, sved og tårer at få alt til at spille efter Jesper Kochs perfektionistiske standard, så i et halvt år flyttede han væk fra familien i Århus og indlogerede sig i stedet hos sine forældre.

»Fra januar til juni har jeg boet i kælderen ved min mor og far i Aabenraa. Så der har jeg bare haft en briks og kørt frem og tilbage. Det var super godt, og det var med til at gøre, at jeg kunne fokusere fuldstændig på hotellet,« forklarer tv-kokken.

Mors fornemme forplejning

De mange sene arbejdsdage betød nemlig, at der kun var tid til at spise morgenmad hver morgen med forældrene. Arbejdsdagen sluttede som oftest først efter mors og fars sengetid, og selv efter hjemkomsten blev der arbejdet videre.

»Min mor vidste godt, at når jeg kom hjem, så skulle jeg lige sidde og arbejde en halv time, så var der lige lidt snacks, der var lige lidt gajol, og der var lige en lille danskvand, der stod inde ved sengen,« griner kokken om forældrenes fine forplejning.

»Man skal jo vænne sig til som 45-årig, at ens mor og far sidder klar, når man kommer op til morgenmaden, og at ens mor vasker ens underbukser igen og lagde nyt sengetøj på,« griner han videre.

Forlod familien

Jesper Kochs egen familie flyttede nemlig først ned til ham i Sønderborg i juli måned, hvor der var ved at komme så godt styr på hotellet, at Jesper ikke behøvede arbejde i døgndrift.

»Det var vigtigt, at de ikke var her, fordi så ville jeg savne dem på en anden måde. Også fordi jeg vidste, de havde det godt oppe i Århus, hvor Birgitte sørgede for, det fungerede,« forklarer han.

Artiklen blev bragt i samarbejde med Realityportalen.dk