Sammen med en håndfuld andre kvinder blev hun beordret ind på et værelse. Eneste møbel var et bord. 'Smid tøjet' fik hun at vide, lagde sig på bordet, mens to kvinder greb fat om hendes ankler og arme, holdt hende fast, så hendes krop lå stille. Så bed hun smerten i sig. Og græd stille.

»Jeg husker lugten. Lugten af brændt kød,« fortæller India Oxenberg om dagen, hvor hun blev mærket for livet. Brændemærket.

Har du set HBO-serien 'The Vow', har du set billeder af brændemærket. Af noget, der ligner et æstetisk japansk skrifttegn.

Men vender man det 90 grader, ser man, at det er initialerne 'KR'. For Keith Raniere. Manden, der som en dukkefører lokkede tusindvis af unge mænd og kvinder til at bruge en formue på selvudviklingskurser med løfter om, at han og hans lære kunne gøre dem til bedre mennesker.

Dette tegn fik de udvalgte kvinder brændt ind i deres hud. Vender man det 90 grader, kan man se Keith Ranieres initialer.
Dette tegn fik de udvalgte kvinder brændt ind i deres hud. Vender man det 90 grader, kan man se Keith Ranieres initialer. Foto: Bevismateriale fra retssagen
Vis mere

Men også manden, der i det skjulte misbrugte utallige unge kvinder seksuelt. India Oxenberg var en af dem.

Nu fortæller en ny dokumentarserie, 'Seduced', hendes historie. Om at være den berygtede kultleders sexslave.

Den nu 29-årige India Oxenberg er ikke en frøken hvem som helst. Hendes stamtræ har forgreninger til det danske kongehus og fortidens store russiske tsarer. Prinser og prinsesser har været en del af hendes opvækst.

Oven i det er hendes mor Hollywood-stjernen Catherine Oxenberg, som nogen måske husker fra rollen som Amanda Carrington i kultserien 'Dollars'.

Sådan så Catherine Oxenberg ud, da hun spillede Amanda Carrington i serien 'Dollars'.
Sådan så Catherine Oxenberg ud, da hun spillede Amanda Carrington i serien 'Dollars'.
Vis mere

Men trods en på papiret fantastisk opvækst manglede der noget inden i India Oxenberg. 19-årig gammel forlod hun universitetet efter blot et år.

»Jeg følte mig fortabt. Jeg savnede struktur og retning. Jeg manglede en mening med livet,« har hun fortalt.

Så da en ven samme år introducerede hende til selvhjælpsorganisationen NXIVM, ramte 'klarsynet' hende. Hun tog kursus efter kursus. Kom tættere og tættere på stifteren, Keith Raniere.

»Jeg så ham som min mentor. Han fik mig til at føle mig speciel.«

Fem år og en formue senere inviterede skuespilkollegaen Allison Mack – kendt fra tv-serien 'Smallville' – hende til at blive en del af et helt særligt og tophemmeligt søsterskab under NXIVMs banner. India Oxenberg blev smigret.

DOS hed gruppen. En forkortelse, som oversat fra latin betyder 'slavekvindernes hersker'. Men det vidste hverken hun eller andre. Ligesom de heller ikke vidste, hvad den store masterplan var.

Politiets foto af Keith Raniere.
Politiets foto af Keith Raniere. Foto: US Government, Eastern District of NY
Vis mere

Da India Oxenberg lagde sig nøgen på bordet og blev brændemærket på den nedre del af maven, havde hun allerede overskredet utallige grænser for at blive en del af DOS.

En betingelse for optagelse var, at hun månedligt afleverede videoer eller selfier af seksuel karakter til sin 'hersker', Allison Mack.

'Smallville'-stjernen Allison Mack spillede en markant rolle i sexkulten DOS og blev ved retten kendt skyldig i meddelagtighed. Hun afventer fortsat domsafsigelse.
'Smallville'-stjernen Allison Mack spillede en markant rolle i sexkulten DOS og blev ved retten kendt skyldig i meddelagtighed. Hun afventer fortsat domsafsigelse. Foto: PETER FOLEY
Vis mere

En sikkerhedsstillelse blev det kaldt. Det gjorde hende utilpas. Men hun stolede på Allison Mack, for hvem hun blev personlig slave. Ikke alene skulle hun lave mad og gøre rent for sin 'hersker', hun skulle også på en striks diæt og bede om tilladelse til at indtage føde. I selvudviklingens navn.

Hendes vægttab var så enormt, at menstruationen ophørte.

Gradvist blev hun groomet. Til dét, der var den store masterplan. At blive Keith Ranieres sexslave. Ham, der uden kvindernes viden var 'herskeren' over alle de kvindelige 'herskere'. Ham, det hele var sat i værk for. Ham, hvis initialer var brændt ind i hendes kød.

Tre år stod det seksuelle misbrug på. Tre år, hvor hendes mor forgæves kæmpede for at få sin datter ud af sektens kløer.

Sammen med afhoppere fra sekten forsøgte Catherine Oxenberg i flere år at få sin datter ud af Keith Ranieres kløer.
Sammen med afhoppere fra sekten forsøgte Catherine Oxenberg i flere år at få sin datter ud af Keith Ranieres kløer. Foto: 'The Vow'/HBO
Vis mere

»Folk spørger, hvordan det kunne ske, men det sker ikke på én gang. Det er små dryp af indoktrinering og grooming,« lyder India Oxenbergs svar på dét, der er på de flestes læber. Hun var til det sidste overbevist om, at dét, hun var på, var vejen til et højere selv, at blive et bedre menneske. Målet helligede midlet.

Men så klappede fælden for Keith Raniere. Seksuelt misbrug, sexhandel, sammensværgelse for sexhandel, sammensværgelse om tvangsarbejde lød sigtelserne blandt andet på, da håndjernene blev smækket om hans håndled.

»Du er et seksuelt rovdyr. Du voldtog mig,« sagde India Oxenberg siden i retten. Som et af mange ofre.

29-årige India Oxenberg i dag.
29-årige India Oxenberg i dag. Foto: 'Seduced'/C More
Vis mere

I efteråret 2020 faldt dommen over Keith Raniere. 120 års fængsel.

Men brændemærket forsvinder aldrig. Fra krop eller sjæl. Derfor har India Oxenberg designet en Mandala-tatovering omkring den. 'Quora en para' står der. 'Jeg lærer stadig.'

»Det er min måde at tage den del af min krop tilbage.«

'Seduced: Inside the NXIVM Cult' kan ses på C More, 'The Vow' på HBO

Kilder: Elle, Vanity Fair, New York Times, People