- Selvfølgelig! Han skulle have en belønning. Han var glad, siger Peter Aalbæk Jensen om hændelsen, hvor en elev hos Zentropa fik betalt en prostitueret på filmselskabets regning som belønning efter en særlig god indsats på filmfestivalen i Cannes.

Det skriver Weekendavisen, der fredag bringer et stort portræt af Zentropa og den berømte og berygtede filmboss, Peter Aalbæk Jensen.

Portrættet beskriver den spektakulære hverdag på filmselskabet Zentropa. Her kaldes eleverne, som arbejder ulønnet det første halve år, for 'småtter'. Som småtte på Zentropa skal man kunne klare lidt af hvert.

I Weekendavisens artikel berettes det, hvordan småtterne som straf kan blive bedt om at grave brombærbuske op, hoppe i Zentropas udendørs swimmingpool om vinteren eller at muge ud i Ålens grisestald.

Elever i kanin-kostumer

- Aalbæk lægger ikke skjul på, at ideen med småtte-uddannelsen i en vis grad er at nedbryde folk og bygge dem op igen. Hvis man kan klare det her, vil man også kunne klare at stå med den mest problematiske krukke af en skuespiller, fortæller småtte på Zentropa, Niclas Warner, til Weekendavisen.

Ved en festmiddag under filmfestivalen i Cannes måtte småtterne finde sig i at blive klædt ud som 'bunnies' i bedste Hugh Hefner-stil med kanin-kostumer. Men straf og belønning går hånd i hånd på filmselskabet. Således blev en småtte altså belønnet med en prostitueret betalt af Zentropa efter en særlig god indsats.

- I situationen kan det godt være lidt irriterende, når man skal grave brombærbuske op eller vaccinere grise, men i bakspejlet lærer man at se det sjove i det. Inden man bliver ansat, får man at vide, at man vil blive testet i løbet af det første halve år for ligesom at skille fårene fra bukkene. Der er nogle, der hopper fra. Og det er godt, for der er sikkert et andet sted, som passer bedre til dem, siger formand for Zentropas småtter Frederik Hviid til Weekendavisen.