Allerede inden premieren er der kritiske røster overfor Thomas Blachmans nye program på DR2.

Således mener styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand Larsen, at programmet er meget provokerende og mener slet ikke, at det er public service.

- Kvinderne bliver ikke andet end en kropslig rekvisit. Hun skal holde kæft for nu skal mændende tale. Man nedgør hende til bare at være et redskab, siger Ulla Tornemand Larsen.

v


Programmet, der kommer til at hedde 'Blachman, har premiere d. 2. April, og BT har set de første to afsnit. Med udgangspunkt i en tilstedeværende nøgen kvinde skal Thomas Blachman og en mandlig gæst diskutere hendes udseende, blandt andet hvilke dele af hendes krop de finder mest attraktiv. Under hele programmet må kvinden ikke sige noget.

- Kvindekroppen tørster efter ord. En mands ord, siger Blachman i programmet.

Han mener, at der kommet alt for meget porno på den ene side og for meget politisk korrekt puritanisme på den anden side, og han savner en middelvej at kunne tale om kvindekroppen på.  



Også direktør på teatret Mungo Park, Martin Lyngbo langer ud efter Blachmans nye program.

- Grundlæggende skriver Thomas Blachman sig ind i en lang tradition om at gøre manden til subjektet og kvinden til objektet. Det er mandschauvinistisk vantænkning som Blachman institutionaliserer med sit program, siger Martin Lyngbo til Berlingske.
 
På Facebook har flere danskere også vist deres utilfredshed, blandt andet på siden mandsfjols. 

- Kvindekroppen bliver diskuteret, kommenteret nedgraderet, kritiseret og vurderet hver gang, den viser sig nogle steder. Kan kvindekroppen ikke få lov at være sig selv og bare være god nok, som den er, skriver Louise Bonde Rasmussen på siden. 

DR2-redaktør på 'Blachman', Sofia Fromsberg synes, det er en spændende debat programmet skaber og kan ikke se noget provokerende ved det.

- Er vi i ligestillings navn kommet til at knække kvindekroppen over på midten. Det synes vi er væsentligt at diskutere, siger Sofia Fromberg om motivationen bag programmet og fortsætter.

- På den ene side udsættes kvinder for ponoficering, på den anden side taler vi slet ikke om den. Hvad betyder det for forholdet mellem køn. 

Thomas Blachmans nye program løber over seks afsnit med en mandlig gæst i hvert afsnit. De seks gæster er modeskaberen Erik Brandt, komikeren Simon Jul, forfatteren Jan Sonnergaard, musikeren Shaka Loveless, tøjdesigneren Henrik Vibskov og sexologen Sten Hegeler.

Programmet har premiere den 2. april kl. 22.00 på DR2.

Hvad mener du? 
Deltag i debatten herunder.