Christian Krogh på scenen sidste lørdag i 'Voice - Danmarks største stemme'.
Christian Krogh på scenen sidste lørdag i 'Voice - Danmarks største stemme'. Foto: Uffe Weng

I aften ruller den store semifinale i 'Voice - Danmarks største stemme' over skærmen. Otte sangere vil blive til fire, når finalisterne i sangkonkurrencen skal findes. Men selvom konkurrencen er hård, nægter Christian Krogh Sørensen fra Lene Nystrøms hold at gøre brug af det lydtekniske hjælpemiddel, Auto-Tune.

Auto-Tune er et computerstyret hjælpemiddel, der dels kan forvrænge stemmen som virkemiddel, ligesom det ofte gøres i for eksempel popmusik. Men Auto-Tune kan også korrigere eventuelle falske toner, mens sangeren synger, sådan at publikum ikke vil kunne høre, når sangeren laver fejl.

Dette hjælpemiddel er meget anvendt i mainstream-musikken, og det blev blandt andet brugt af flere sangere i DRs X Factor. Men når Christian Krogh i aften skal synge Chris Brown i semifinalen i Voice, bliver det uden Auto-Tune. Han nægter nemlig at anvende det kunstige hjælpemiddel.

- Chris Brown har det med at lave forvrængning med autotune på stemmen i de høje toner. Det var et krav fra mig, at alt det lort skulle pilles fra, hvis jeg skulle arbejde med den sang. Ellers så gad jeg ikke. Gudskelov var bandet enig - de smilede og nikkede - men jeg sagde, at jeg ville melde mig helt ud, hvis ikke de ville acceptere det, siger Christian Krogh inden semifinalen til bt.dk.

Mod alle odds

Christian Krogh overraskede nok de fleste, da han sidste lørdag sendte konkurrenten Søs Haals ud af Voice. Det skete, selvom Søs havde fået mulighed for at synge duet med stjernen Robbie Williams og på trods af, at coach Lene Nystrøm valgte at tildele Søs flest point, før seernes stemmer blev offentliggjort.

- Jeg kan love for, at det var et kæmpe pres at skulle på som den allersidste i lørdags og så lige efter dem (Søs og Robbie, red.). Jeg kunne høre et kæmpebifald, der kom inde fra scenen, og jeg tænkte; 'Fuck! Hvordan skal jeg nogensinde kunne leve op til det dér?', siger Christian Krogh.

Men publikum ville det anderledes og sendte Christian Krogh videre til semifinalen. I aften skal han forsøge at gentage succesen med Chris Browns nummer ,'Don't wake me up', og det bliver vel at mærke uden nogle tekniske hjælpemidler.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.