Onsdag tonede færdselsbetjenten Vlado Lentz fra Midt- og Vestsjællands Politi igen frem på tv-skærmen, da niende sæson af Kanal 5-programmet 'Politijagt begyndte.

Til BT fortæller Vlado Lentz eksklusivt om sin lange politikarriere, der for det meste er foregået på en politimotorcykel. I sine 20 år som færdselsbetjent har han udskrevet hundredvis af bøder, og ifølge ham selv har han udskrevet bøder for mindst 200.000 kroner om året.

Især en episode står klart hos den 53-årige politimand.

- Den største bøde, som jeg kan huske, at jeg har udskrevet, var til en lastbilchauffør. Han fik en regning på over 30.000 kroner, fordi han ikke havde overholdt sine hviletider, og fordi der var en masse andre ting galt, siger Vlado Lentz.

At der er nok at gøre med at udstede bøder, så man i programmet onsdag, da en kvindelige bilist forsøger sig med en overhaling højre om en anden bil.

- Jeg kan godt lide den uforudsigelighed, der er i jobbet. Den ene dag skal jeg ud at tjekke lastbiler, mens jeg den anden dag kører rundt i en patruljevogn og holder øje med fartsyndere eller spritbilister, siger Vlado Lentz.

Trods uforudsigeligheden i hverdagen, er der dog nogle ting, som gentager sig. For med ni sæsoner på tv-skærmen oplever Vlado Lentz ofte at blive genkendt på gaden. Han har måtte vænne sig til at være en kendt person, og mange trafikanter tiltaler ham nu ved fornavn, når de ruller vinduet ned for at få en reprimande eller en bøde.

På patrulje i 'Guds eget land'

I forbindelse med programmet har han været på besøg i USA, og her oplevede han ikke at blive genkendt. Til gengæld fik han en masse gode oplevelser med hjem fra besøget i politidistriktet i Philadelphia.

- Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse. Politidistriktet var på størrelse med Roskilde og omegn. Her var 14-16 ansatte, mens vi i Danmark måske kun er fem-seks stykker til at dække samme område, siger Vlado Lentz.

Onsdag tonede færdselsbetjenten Vlado Lentz fra Midt- og Vestsjællands Politi igen frem på tv-skærmen, da niende sæson af Kanal 5-programmet 'Politijagt begyndte.
Onsdag tonede færdselsbetjenten Vlado Lentz fra Midt- og Vestsjællands Politi igen frem på tv-skærmen, da niende sæson af Kanal 5-programmet 'Politijagt begyndte. Foto: Morten Nielsen/Kanal5
Vis mere

Den største forskel på det amerikanske politis arbejde og Vlado Lentz' er, at færdselspolitiet i USA langt oftere møder skydevåben, når de vinker en bilist ind til siden. I flere tilfælde er betjente blevet dræbt på patrulje, selv om de blot vil snakke med bilisten eller udskrive en bøde.

Vlado Lentz har derfor lært af de amerikanske betjente at trykke håndfladen ned på bagsmækken af den bil, som han standser.

- På den måde kan efterforskerne altid fastslå, om det er den rigtige bil, de har fat i, når de eventuelt skal efterforske et drab eller finder bilen, fordi føreren stak af, siger Vlado Lentz.

Politijagt bliver vist hver onsdag klokken 20 på Kanal 5.